Normális ha gyakornokként több munkám van mint egy ott dolgozónak ráadásul negyed annyi fizetésért?
Multinál vagyok bruttó 900 forintos órabéren irodában gyakornok. Egyetem mellett dolgozom, de elvárják,hogy az óráimon kívüli időt folyamatosan bent töltsem(szerződésemben 24 óra van írva) vizsgaidőszakban és nyáron heti 40 órát.
Annyi munkám van,hogyha haza sem jönnék akkor is lenne folyamatosan mit csinálnom, rajtam van egy csomó dolog miatt a felelősség. Volt hogy egy teljes állású kolléga kilépett és egyszerűen csak átadták nekem a munkáját,nyilván negyed annyi fizetésért. Mit lehet csinálni? Úgy érzem semmibe sem vesznek, van hogy csak simán a szavamba vág egy-egy kolléga amikor beszélek, vagy simán nem is figyel rám.(ez nem mindig,de hetente előfordul) Diákmunkán is elszámolással tartozom,hogy éppen miért nem megyek?(nincs szabadság) Nálatok is ennyire lekezelőek? Ez normális?
Nálunk ugyanúgy tiszteljük a gyakornokokat, mint a teljes állású kollégákat. Viszont nálunk is jóval kevesebbet keresnek, kb. harmada annyit, bár az adózás miatt ez nettóban több. Illetve a gyakornokok sok esetben nem kapnak olyan munkát, mint a teljes állásúak - ez nem általános, de valakinek pont az tetszik, ha ugyanolyan értékes munkát végezhet, mint a többiek.
Hogy mit tehetsz? Beszélsz a feletteseddel (gondolom van ilyen), elmondod neki a problémáidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!