Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet egyetem mellett...

Hogy lehet egyetem mellett életben maradni, ha önálló vagyok és nem kapok kollégiumi szobát?

Figyelt kérdés

Diákhitel 70000 Ft/hó. Nehezebb nappalis szak mellett csak hétvégén lehet dolgozni, úgy is nehéz... Szombat, vasárnapi 8 órás diákmunkával olyan havi 50000 Ft a reális.

Mondjuk még kap valaki tanulmányi ösztöndíjat is, de az kizárt hogy munka mellett évfolyam első legyen, vagyis mondjuk hogy elér egy olyan 14000-es összeget. De azt csak minden félév után a következő félév 5 hónapjára lehet elnyerni. Vagyis az első félévben ezzel sem lehet számolni.

Tehát mihez lehet még folyamodni?

Vagy akit nem támogatnai a szülei és mégsem kap kollégiumi helset, szociális alapon sém, az megszívta és kész?

2019. jan. 27. 14:41
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
27%
66 ezerből nem lehet megélni? Főztem magamra, nem fogom itt részletezni mikor-mit főztem, se időm nincs erre, se célom, h más helyett tervezzem meg az életét. Csak nem tudom felfogni, hogy mi olyan nehéz ebben. Budapesten is vannak olcsóbb albérletek, ha 4-en laktok egy lakásba, akkor 25-30ezerből megúszod, kaja meg amennyiből ki tudod hozni. De nem mindenkinek kell ennyit félrerakni, mint amennyit én, én kocsira spóroltam, így végre nem kell sehova buszoznom és kényelmes életet élhetek
2019. jan. 27. 16:04
 12/40 A kérdező kommentje:

Szóval a bérletidíjat, a rezsit, a közösköltséget megúsztad 25-ből... Hihetetlen, de oké.

Maradt 41 ezred. Ebből kijött a havi étkezésed, az utazásd, a ruházkodásod és a tisztálkodás?!?!

Ételre kevesebb mint 1000 forintot költöttél naponta és szerinted ez normális?!

2019. jan. 27. 16:27
 13/40 anonim ***** válasza:
34%

Ételre?

Pár hete volt volt egy kérdés, valaki leírta, hogy NAPI 1000-ból nem jön ki a kajája.

SZÉT TÉPTÉK A TROLLOK!!!

És kifejtették, hogy ők napi 3X étkeznek 500, meg 700 forintból! Ha meg kétségbe merted vonni, na akkor le%oltak 0-ra!

2019. jan. 27. 16:44
 14/40 anonim ***** válasza:
19%

"Az otthon lakás nem fér bele az önállóságba és a 0 szülői támogatásba!"

Viszont abban az 1-2 évben nem is vagy egyetemen, 16 éves korodtól már tudtál volna diákmunkát vállalni ha te kapásból önálló akarsz lenni.

2019. jan. 27. 16:53
 15/40 anonim ***** válasza:
44%

"Ételre kevesebb mint 1000 forintot költöttél naponta és szerinted ez normális?!"

Kijön belőle, ha csirkemellet eszel minden nap akkor is.

2019. jan. 27. 16:55
 16/40 anonim ***** válasza:

1kg csirkemell + 0,5kg tészta + 1kb alma + fűszer/egyéb = 1450Ft , ez 2 napi kaja.

Szilvás gombóc 19 db = 400Ft, egy nap :)

1kg virsli + 2kg zöldségmix + 1kg tészta + fűszer = 1500Ft, 3 nap.

Ma 2*0,7kg barackkonzerv + 0,45kg dobozos főzelék + 3 zsemle volt a kajám 1300Ft

Ha nem zabálsz annyit mint én, akkor nyilván kevesebből is kijön :)

2019. jan. 27. 17:18
 17/40 anonim ***** válasza:
37%

16.-nak.

Tehát gyakorlatilag a 4-5 év suli alatt éhezzen a diák?

Reggeli-ebéd-vacsora?

2019. jan. 27. 17:22
 18/40 A kérdező kommentje:

Én jelenleg napi 1200 kalória körül viszek be és úgyérzem, hogy éhezek.

Nehéz így dolgozni...

2 hónappal még kevesebb jött ki,volt egy rossz hetem amikor kb. egész héten 5000 kalórát tudtam bevinni, mert hirtelen költségek jöttek, amire nem számítottam.

Áltlában csirke levest, borsófőzeléket, meg ilyeneket eszek, de mennyiségileg nem sok jön ki.

Az ilyen mirelitek, meg instant főzék meg ilyenek, azok nagyon nem érik meg az árukt, véleményem szerint.

Én azt számoltam, hogy valaki normálisan el akar végezni egy egyetemet, akkor a lakbéren túl szüksége van minimum 80-90 ezer forintra egy hónapra, a többire.

2019. jan. 27. 17:45
 19/40 anonim ***** válasza:
53%

Levelezo, mellette dolgozz.

Ha szeretnel gyakornokoskodni, akkor szakosodas elott visszamesz nappalira.

Itt Fehervaron a gyarakban megvan a netto 160-180.

Folyamatos muszaknal meg tobb is.

2019. jan. 27. 17:47
 20/40 anonim ***** válasza:
26%

Jajjj...

LEVELEZŐ...de imádom.

HAHÓ!!!

Nem csak büfé-ruhatár szakokra járnak emberek!

Ööö...vagy van orvosi vagy állatorvosi levezőn??? Ha igen, akkor nem szóltam!

2019. jan. 27. 17:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!