Mi szükség van diplomás ápolókra és mentőtisztekre?
Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy egy diplomás ápoló tudása nagyobb egy nem diplomás tudásánál, viszont alkalmazza bármikor is a tanultakat?
Csinál valami olyat egy diplomás mint egy nem diplomás?
Nem provokálni szeretnék,csak érteni...
2019. jan. 26. 12:27
11/14 anonim válasza:
-Mert ha bead egy gyógyszert azt nagyjából tudja, hogy mire hat. Ha azt mondja neki a doki tévedésből, hogy ebből adjunk 2mg-ot, lehet hogy elgondolkozik és visszakérdez biztos doktor úr? Amíg és nem akarok általánosítani, de egy okj-s rutinból beadja. Na ez a nen mindegy!
12/14 anonim válasza:
Hát... Pedig általánosítottál. Egy OKJ-s ápoló is simán tudja a gyógyszereket és az adagokat is. Viszont az orvosok nagy része nem szereti, ha megkérdőjelezik a döntését.
13/14 anonim válasza:
Nyilván tanulnak gyógyszertant, de nem olyan mélységben. És lehet vitatkozni, de egy diplomás ápoló képzettebb! Hiszen főiskolai szinten tanulják a dolgokat. Ezzel most nem akarok leírni senkit. De egy mentőápoló sem veszekszik a tiszttel, hogy ő is tanulta persze, hogy tanulta de nem olyan mélységben. Egy diplomás ápoló általánosságban jobban tudja a dolgokat, mint egy középsulit végzett szakember .. nem tudom miért nehéz ezt elfogadni. Az orvossal meg nem kell veszekedni, ez csak egy példa volt. Én azt mondom, hogy más dolog rutinszerűen csinálni valamit, és más dolog úgy csinálni valamit, hogy közben értem is a háttért annak amit csinálok.
14/14 anonim válasza:
Nem is az elfogadasról van szó, hisz tény, hogy mélységeiben jobban megtanítják főiskolán az anyagot. A példa volt rossz. Én egyébként a fő problémát abban látom, hogy a diplomás ápolók már nem akarnak ápolni, kicsit orvosnak érzik magukat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!