Mi szükség van diplomás ápolókra és mentőtisztekre?
Tisztában vagyok vele, hogy egy diplomás ápoló tudása nagyobb egy nem diplomás tudásánál, viszont alkalmazza bármikor is a tanultakat?
Csinál valami olyat egy diplomás mint egy nem diplomás?
Nem provokálni szeretnék,csak érteni...
Csinál e olyat egy diplomás amit egy nem diplomás nem?*
Illetve, ha jól tudom, akkor külföldön nincs olyan, hogy mentőtiszt.
Oxyológus szakorvos és nem diplomás mentők mellett mi szükség rájuk?
A diplomás ápoló valóban egy vicc. Értelmetlen kategória, mert hiába ad magasabb tudást, de jogot nem az ellátásban.
A mentőtiszt viszont más. A konkrét mentési feladatok tekintetében, sok orvosnál magasabb és komplexebb a tudása!
Ráadásul anyagilag jobban megéri alkalmazni, mint egy dokit.
Nem hinném, hogy vicc.
Ugyanúgy pelenkáz vagy ad injekciót mindkettő, de a diplomásnak gondolom magasabb a bére, valamint előrelépés szempontjából nagyon nem mindegy a végzettség.
Évekkel ezelőtt ismertem egy diplomás ápolót, ma már nincs vele kapcsolatom.
Ahogy írtam, kezdetben ugyanazokat a feladatokat látta el, mint bármelyik másik ápoló, de mikor készült nyugdíjba az osztályvezető főnővér, ő tervezett a helyére lépni, hiszen nem csak egészségügyi középiskolája volt, mint aa többieknek. (Nem tudom, mi lett a vége, de nyilván számít a végzettség egy új, zsíros pozíciónál - mindenhol.)
1. vagyok.
Dolgoztam kórházban és volt diplomás ápolónő barátnőm.
Anyagilag max.30-al több a pénz, viszont több a papírmunka és az anyagi és személyi felelősség.
Alig néhány plusz eü. jogköre van. Pl.: Utasításra adhat intravénás injekciót.
Ráadásul 10-ből 9 doki így is csak egy csicska ápolónőnek tartja.
"osztályvezető főnővér"
Az ezzel a problémám, hogy ahhoz képest viszont, hogy mennyi főnővérre van szükség, ahhoz nagyon sok az az évi több ezer diplomás ápoló.
És sajnos eléggé kihallásos alapon megy a főnővérek kiválasztása.
Ha meg nem, akkor meg választanak egy MSc diplomásat...
Ez csak egy példa volt.
Ma egyre több magánintézmény nyílik, ahol jobbak a bérek.
Debreceni vagyok, itt elég sok ilyen van.
Szerencsére személyesen tapasztalom, mert a munkahelyem béren kívüli juttatásként egészségbiztosítást is ad, így lehetőségünk van magánrendelésekre járni ingyen.
Sok hely van a városban, és ezeken a helyeken sok ember dolgozik.
Abban biztos vagyok, hogy jobb pénzért, mint az állami egészségügyben.
Márpedig egy-egy ilyen felvételi elbeszélgetésen nyilván jó pont, ha komolyabb végzettséged van, és 3-5 évvel többet tanultad az adott szakmát, mint a másik jelentkező.
Na, ilyen állásból pedig nem kevés van, és nem kihalásos alapon megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!