Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az átlag magyar fiatal helyzete?

Az átlag magyar fiatal helyzete?

Figyelt kérdés

A legtöbb fiatalnak nincs olyan nagy szerencséje, hogy lakást vagy jelentősebb elinduláshoz szükséges összeget kapna a szüleitől. Tegyük fel, jobb esetben egy átlag pályakezdő keres nettó 200 ezer forintot (és akkor még lehet sokat mondtam). Egy házvásárlás / építési költség megvan 20-25 millió forint, és akkor itt még semmi extra sincs. Az-az több, mint 17 évig kell egy nagyon alap lakás/házra gyűjteni, ha nincs SEMMI kiadása, és végig tud átlag nettó 200 ezer forintot keresni. Arról már ne is beszéljünk, hogy lehetetlenség 17 éven keresztül nulla kiadással élni, és az infláció is jelentősen csökkenteni fogja a pénz értékét ennyi idő alatt.

Szóval, ha valaki nem olyan szerencsés, hogy a szüleitől kap lakást, házat, vagy jelentősebb összeget, és párja sincsen, akkor nincs túl sok esély az önállóságra, aztán csodálkoznak, ha nagyon sokan ilyen 30 évesen is még otthon élnek. Persze, lehetne albérletbe menni, de amilyen árak vannak, lehet, hogy kilehet jönni 200 ezer nettóból, de, hogy félre nem lehet rakni kb. semmit, az biztos. Gondolom a fiatalok nagy részének nem az a terve, hogy egész életében albérletbe fog élni, és örül, ha kijön valahogy a hónap végén nullába.

Ti mit gondoltok erről?

2019. jan. 25. 21:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10%
Lakáshoz ugy lehet (szerintem jutni) ha valaki elmegy vállalkozonak es kb havi 800ezer-1milllio forintot keres.
2019. jan. 26. 08:41
 12/17 anonim ***** válasza:
17%
Én kaptam Bp-n újépítésű lakást a szüleimtől, a lakáskasszának köszönhetően. Nem azért mert hű de gazdagok vayunk. Ésszel kell nekimenni a dolgoknak és előre tervezni. Ennyi.
2019. jan. 26. 12:01
 13/17 anonim ***** válasza:
25%

"Én kaptam Bp-n újépítésű lakást a szüleimtől, a lakáskasszának köszönhetően. Nem azért mert hű de gazdagok vayunk. Ésszel kell nekimenni a dolgoknak és előre tervezni. Ennyi." --- Tételezzük fel 10 évig gyűjtögettek anyádék és 8 lakáskasszára fizették a maximumot, tehát havi 160 000-et, akkor 10 év alatt a támogatással együtt összejön 24 960 000Ft, ennyiből 24-32m2-es lakás jön ki!

Te magad írtad, nem "vayunk" gazdagok, így feltételezem nem havi 160e-el kell számolni.

Javaslom legközelebb próbálj hihetőbbet hazudni, használd az eszedet, gondolkozzál picit hihetőbb kamuval... Ennyi!

2019. jan. 26. 13:07
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
#13 te nagyon szánalmas vagy, látszik hogy savanyú a szőlő.:D Magyarázkodni pont nem fogok, a lakásom attól még megmarad.;) De ha ennyire nem értesz a dolgokhoz minek ugatsz bele?:D Magadat járatod le.
2019. jan. 26. 16:57
 15/17 anonim ***** válasza:

@13:07

Csak tudod nem mindenkinek a szüleinek van arra pénze, hogy felnőtt korára egy lakásra össze spóroljanak.

2019. jan. 26. 17:05
 16/17 anonim ***** válasza:
40%

#15: igen mert van akinek a szülei szórják a pénzt, cigiznek, isznak. A gyerek persze nem tehet erről és sajnos ezt látva nagy csoda ha valaki nem ezt a mintát viszi tovább.

De azért szerencsére olyan is sok akad akik normálisan beosztja a pénzt.

2019. jan. 26. 19:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Van ahol felélik az örökséget és van ahol még hozzá tesznek és úgy adják tovább a gyerekeknek. Közeli családban is ki így, ki úgy bánt ugyanakkora örökölt vagyonnal. Az én szüleim szerencsére hozzátettek, plusz nekünk is gyűlt össze pár millió plusz kevés hitel is kellett. Ha szülői segítség nem lett volna, akkor nem lenne családi ház, hanem vettünk volna egy kis 50-60nm lakást hitelből.
2019. jan. 26. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!