Szerintetek 300ezer forint jó fizetés a mai világban?
Ugyan szőrszálhasogatónak fog hatni, de ez eléggé relatív.
A teljes mai világátlagot nézve nettó 300k szerintem egy meglehetősen jó fizetés, akárcsak hazai viszonylatok között, viszont nyugat-európai vagy észak-amerikai mércével nézve viszont átlagon aluli.
Pályakezdőként Magyarországon még inkább jónak számít, az átlagemberek többsége soha életében nem fog ennyi pénzt keresni (a forint mai értékével számolva).
Az mindenképp elmondható, hogy a világ szerencsésebbik felébe tartozol ezzel a fizetéssel, illetve további információk hiányában az is elmondható, hogy jellemzően ennél alacsonyabb keresetű emberekkel fogsz találkozni.
#5 ezt a feltételezést nem igazán értem (bár nem is először találkozom vele), per pillanat lényegében a GYK az egyetlen ilyen jellegű magyar oldal, gyári melósoktól egészen jól menő vállalkozókig használják sokan, akiket ismerek. Hogy többet ne mondjak, én a kérdésben szereplő tételnél többet keresek, jóval, mégis ráfanyalodok arra, hogy néha itt okoskodjak másoknak, lásd ezt a választ. Egyszerűen jól esik + lehet tanulni valamennyit abból, hogy egy-egy véleményedre/írásodra milyen válaszok érkeznek.
Elfogadható, és rendben van.
Amúgy én egyszer egy fő ember+ mégegy fő cicára 220000 bruttót számoltam, hogy az lenne a minimum, ami kell. És úgy, hogy tehát abból bérelni is tudjon egy lakást, minimumra talán 80000Ft-os bérlésűt gondoltam. Ja és októberben számolgattam ilyeneket.
Diplomával, versenyszférában normális, városi kezdő fizetés (Bp, Ny-Mo. megyeszékhelyek).
Érettségivel vagy anélkül kivételes, ha a pályaválasztáson azt érted, hogy dolgoznál. :)
17-es:
Le is pontozlak, mert nem hasznos a kérdés megválaszolásában a "bezzeg a többiek ennyit se", de rohadtul nem. Ezzel az erővel a nettó 100ezer is sztárfizetés, csak az átlagos keletmagyar közmunkáshoz hasonlítva. Hagyjuk már ezt a demagóg szegénynyomorultmagyarokozást.
Pályakezdőnek, Magyarországon tök normális, korrekt kezdő bér a 300e, ennyi pénzből meg lehet élni, nem luxusban, de teljesen normálisan. Plusz, ahol ennyi a kezdő fizetés, ott a tapasztaltabbak többet keresnek, érdemes bele időt és energiát invesztálni, ha van minimális érdeklődés a munka iránt. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!