Ha próbaidőben vagyok és felmondok másnap már nem is kell bemennem? Vagy hogy van a szabály? (első munkahelyem - HR szakma)
Na, te is csak a hr-es szakma megbecsülését és a kialakult sztereotípiát erősíted ezzel a kérdéssel....
Ha hr területen dolgozol, akkor ezt azért tudni kéne.
De hogy segítsek is, nem, nem kell másnap bemenned!
Üdv.,
Egy normális hr-es.
Köszi a választ, ami semmit nem ér.
Nem ezt a szakmát tanultam, 2 hete dolgozom itt, de találtam szakmabeli munkát és lépnék.
Szerintem ez így teljesen korrekt és nem kell tudnom erről mivel nem HR a területem.
Ez kamu kérdés???
HR-es vagy és nem tudod? LOL!!!
Amúgy igen, bármikor leléphetsz.
De ha BÁRMI (laptop, fizu előleg, bérlet, kajajegy,...)van a neveden a cégtől, akkor azt HIVATALOSAN add vissza előtte!
Először is köszönöm a válaszokat.
Még egyszer leírom, hogy nem vagyok HR-es, két hete dolgozom ebben a szakmában ahol épp felmondani akarok, hogy a saját szakmámban dolgozhassak. És mivel első munkahelyem, nem tudtam hogy müködik a próbaidő alatti felmondás.
Kedves kérdező!
A próbaidő alatt azonnali hatállyal tudsz felmondani, így a felmondás után már mehetsz is haza, mégcsak masnapig sem kell várnod, hogy a felmondásod elkezdődjön vagy megtörténjen.
További szép napot:
Egy kedves válaszoló.
Egy HR-es, aki ugyan odaírja, hogy HR SZAKMA, de aztán gyorsan hozzáteszi, hogy nem is az - de ami ennél is nagyobb baj, hogy még a munkaügyi törvényeket sem ismeri.
Már bocs, de ha egy állásinterjún megkérdezi Tőled valaki, hogy mennyi a felmondási idő, mit fogsz mondani neki? Mert ugye ezt is tudni kéne - ha nem is szakmád.
Nem vagyok HR-es, de azért a Munka törvénykönyvét elég jól ismerem :-) Ha felvennének egy ilyen pozícióba, az lenne az első, hogy leülök és átolvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!