1 éven belül jár e újra az Álláskeresési járadék?
Figyelt kérdés
2000.08-tól 2017. 11 hóig volt az első állásom, után 2017.nov-tól 2018. 02-ig kaptam álláskeresési járadékot, 2018.03.19-től dolgoztam 2019.01.04-ig.
Most újra munkanélküli lettem, fogok e kapni járadékot újra 90 napig, ha még az 1 év sem telt el???
SEGÍTSETEK!!!
2019. jan. 5. 16:42
1/2 anonim válasza:
Minden 10 nap munkaviszony után jár 1 nap álláskeresési, de max 90 napig. Mivel első alkalommal bőven megvolt a 900 napod, ezért kaptad 90 napig.
Viszont legalább 360 nap munkaviszony kell, ekkor kapnál 36 napig álláskeresésit. Neked, ha jól számolom, ehhez hiányzik még úgy 2,5 hónap, szóval most nem fogsz kapni semmit.
2/2 anonim válasza:
De fogsz kapni, mert az előző időszakban az időszak elejétől vonták le a jogosító 900 napot. Onnan maradt még 195 napod ami 3 éven belül van, most az új munkaviszonyból van 292 napod, az összesen 487 nap, amire a kerekítés szabályai alapján 49 nap álláskeresésit kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!