Hogy zajlik az álláskeresési járadék igénylés?
1 hónap a felmondási időm, a maradék szabadságomat (5 nap), majd a 30 nap végén kapom meg.
-A kilépő papírjaimat gondolom megkapom majd az utolsó bent töltött napomon. Az álláskeresési járadékot már igényelhetem amint megkapom ezeket? Vagy meg kell várni hogy leteljen az utolsó 5 nap is, amit már ugye szabadságon töltök, de még a felmondási idő része hivatalosan.
-Úgy tudom a folyósítás alatt rendszeresen meg kell jelenni a munkaügyiben (milyen időközönként?). Tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy ez a gyakorlatban is így van? És mi történik ha nem tudok megjelenni, csak megszüntetik a folyósítást?
Köszönöm szépen a válaszokat.
A regisztráció/igénylés mennyire megy könnyen? Elég egyszer bemenni minden papírommal, és el is tudom intézni amit kell?
A felmondás után pár héttel elutazok egy rövid időre(külföldre), így még az út előtt el akarok intézi mindent. Ezért is aggódok hogy vagy nem lesz kész időben az igénylés, vagy pont akkor hívnak be személyes találkozóra amikor külföldön vagyok, és ugye nem tudok menni...
5-ös vagyok.
A páromnak már megvolt minden papírja, mikor bement regisztálni/igényelni. Valamikor délután ment, aznap már nem tudták fogadni, annyian voltak, így másnapra kapott egy időpontot, és ráírták a papírra, hogy már az első naptól jár a pénz, nem csak akkortól, mikor valójában sorra került. Emiatt kellett kétszer bemennie, de semmi egyéb, mikor végre sorra került, elég goyrsan elintéztek mindent, és nem kellett többet mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!