Álláskeresési járadék - kötelezettségek?
Ha álláskeresési járadékra jelentkezek be a munkaügyin (abszolút jogosult vagyok, 10 éve van munkaviszonyom folyamatosan), gondolom "együtt kell működni", vagyis ha behívnak a hivatalba be kell mennem, de ha ajánlanak állást, nem kell elfogadnom, hogy 90 napig kapjam a járadékot, igaz?
Nem KMK vagyok, csak 10 év után úgy érzem, ezt a nyarat kiveszem magamnak. Mivel milliós nagyságrendben fizettem az adót, úgy érzem az a 3x139ezer bruttót kivenni fair (a biztosítási kötelezettségről nem is beszélve :)).
Szeptembertől keresnék munkát ergo megint "tisztességes" állampolgár lennék.
Bemegyek én a hivatalba ha kell, de nem akarok kényszerből elfogadni valami hülye irodai munkát havi 110 nettóért.
Ha valakinek van erről tapasztalata, megköszönöm ha megosztja.
Köszi mindkettőtöknek!
Reménykedem hogy a nyári időszak miatt a munkaügyisek sem lesznek túlbuzgóak. :)
Ha meg véletlen lenne valami állásdolog, akkor igyekszem úgy intézni hogy véletlenül se tűnjek alkalmasnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!