Mi lehet az oka, hogy nem motivál a pénz?
@10
Milyen diplomáitok vannak nektek amiből 3-at finanszírozott állambá?
"annyit meg mindenki tud melózni, hogy egyetem alatt eltartsa magát"
ugye tudod hogy vannak kőkemény pl mérnöki szakok ami mellett nem lehet dolgozni? Legalábbis a tanulmányok drasztikus hátráltalásával járna.
Miért nem jön ki? Ha párhuzamosan végzed akkor se fogy duplán! Simán kijöhet ha valaki bírja. Én is jártam párhuzamosan, bár nekem egyik fizetős volt. Nem lehetetlen. Ha azt veszed, hogy mérnöki szakon is szorgalmi időszakban bőven belefér sokaknak a buli és egyéb szórakozás akkor miért ne férhetne bele másnak egy plusz szak valamint heti pár óra meló? (plusz nyáron több meló)
Feleségem is magát tartotta el egyetem mellett. Nyáron dolgozott keményen, év közben kevesebbet és beosztotta. Néha kapott egy kis kaját otthonról aztán annyi, nem kapott gyakorlatilag semmi segítséget,mindent maga fizetett.
Nem vett fel diakhitelt, de ha valaki még azt is vesz fel akkor aztán tényleg sima ügy, csak tanulni kell!
Ma Magyarországon mindenkinek van lehetősége.
Én egyedül azokat sajnálom csak akik annyira retardáltak, hogy valóban képtelenek csinálni bármit. De a többség csak lusta.
Utolsó, itthoni, magyar viszonyok között van még egy speciális kategória is: retardált ÉS lusta.
Hú, de mennyit láttam mikor ifjúkoromban ügyfélszolgálaton melóztam, de mennyit...
Nagyon nem megy neked ez a hazudozás.
"Utolsó, itthoni, magyar viszonyok között van még egy speciális kategória is: retardált ÉS lusta."
Harmadik speciális kategória, akinek szintén szar az élete, de azért kitalál egy kis áloméletet anonim fórumokon?
"miközben a tényleges értékteremtés teljes egészében rájuk marad."
Mivan?! Ez már megint a nagyon proli mentalitás, hogy csak az a munka amit a sori munkás végez? A fejlesztő mérnök pedig csak a vakargatja magát egész nap, semmi dolga? Tényleg van aki ezt hiszi, pl te is?
#16: te linkelted:
"Ha párhuzamos képzésben tanultok, és mindkettőt állami ösztöndíjasként végzitek, duplán fogynak majd az ingyenes féléveitek, akkor is, ha csak egy év csúszással kezdtétek el a második szakot (korábban ebben az esetben csak egy szemesztert vontak le)."
A zárójeles rész vonatkozik valószínűleg arra a válaszolóra aki írta a sok diplomáját. Én se tudtam eddig, hogy ez változott. Valószínűleg neki még nem vonták duplán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!