Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi lehet az oka, hogy nem...

Mi lehet az oka, hogy nem motivál a pénz?

Figyelt kérdés
Úgy érzem nincs szükségem semmire. Ha venni akarok valamit az csak addig érdekes amíg meg nem veszem. Ha valamire vàggyom azt elképzelem, hogy màr a birtokomba van és azt mondom magamban, hogy ez szükségtelen és nem kell. A munkàm jól fizető, de nem törekszek, hogy több legyen a pénzem, pedig lenne rà lehetőség bőven. Nem motivál semmi se,nem érdekelbsemmi se. Nem értem magam.

2019. jan. 5. 15:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
65%
Küldd át nekem azt a pénzt, ami nem kell. Végül is úgyis mindegy neked, nekem meg jól jön. Csak írd oda a közleménybe, hogy ajándék, hogy ha meggondolod magad, ne követelhesd vissza :P
2019. jan. 5. 15:48
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne tárgyakat vegyél akkor, hanem élményt, időt. Például utazz, pihenj. Biztos van olyan hobbid amire szívesen költesz.

Egyébként egy idő után tényleg nem motivál a pénz. Igaz, sok fiatal pár eljut oda hogy sok a cél (lakás-autó-gyerek) és ezek hajtják őket előre.

2019. jan. 5. 16:08
 3/21 anonim ***** válasza:

Bár én is eljutnék oda, hogy nem motivál a pénz. De minél jobban idősödök, annál jobban motivál.

Gyakorlatilag mindig tudnék mire költeni. Kezdetnek mondjuk arra, hogy visszafizetem a hiteleimet és élvezem, hogy több tízezerrel több marad meg hirtelen.

Aztán ha ez megvan, akkor a házfelújítás, berendezéskicserélés, minden lófsz. Ami végül is nem is új dolog, csak egyszerűen ezer éve kellene már, de nincs rá pénz, mert mindig másra kell.

És akkor már bőven millióknál járunk, és még nem vettem semmi pluszt, ami eddig nem volt, de szerettem volna.

De ha ezen felül is maradna, akkor meg azt élvezném, hogy van tartalékom. Nyugodtabban aluldnék, ha azt mondhatnám el, hogy "tőlem aztán kirúghattok a pcsába, ha 5 évig nem dolgozok akkor se halok éhen!"

2019. jan. 5. 16:17
 4/21 anonim ***** válasza:
Ezzel szerintem sokan vannak így, pl. én is, hogy addig érdekes csak valami, amíg nincs meg. Viszont az utazásra költött pénzt én sem sajnáltam soha és egy utamat sem bántam meg, szóval ezt én is tudom javasolni.
2019. jan. 5. 16:44
 5/21 anonim ***** válasza:
67%
Miért kell ilyen kérdéssel provokálni az embereket? Azt ugye tudod hogy az országnak több, mint a fele szegénységben él, és nincs is semmilyen lehetősége kitörni belőle? Ha annyira tényleg nem motivál a pénz akkor a fölös pénzedet nyugodtan odaadományozhatod a szegényeknek vagy beteg gyerekeknek, legalább tennél valamit az emberiségért provokálás helyett, ha már úgysem motivál semmi.
2019. jan. 5. 19:00
 6/21 anonim ***** válasza:

Lehetséges okok az én személyes véleményem szerint.

Ha nem vagy depressziós.

- Vagy elköltöttél már annyi pénzt, amivel sikerült az összes vágyad kielégíteni, így beláttad a hiábavalóságát.

Vagyis, bár szükséges a pénz, hiszen túl kell élni, de már enélkül is elvagy.

- Ne azért ne legyen szükséged valamire, mert bebeszéled magadnak, hogy szükségtelen és nem kell.

- Ha csak nem akarsz buddhista szerzetes lenni, a fejlődés az élet természetes velejárója, ami a "felszínt" illeti. Ez egy belső, egészséges késztetés.

Téged viszont nem motivál semmi.

- Depresszió lehet a háttérben?

2019. jan. 5. 20:10
 7/21 anonim ***** válasza:
A pénz csak eszköz. A küldetésed mérföldköveihez kelleni fog.
2019. jan. 5. 20:46
 8/21 anonim ***** válasza:
nézd te is a Billions sorozatot
2019. jan. 5. 20:53
 9/21 anonim ***** válasza:
0%

"és nincs is semmilyen lehetősége kitörni belőle"

Mindenkinek van(vagy volt) lehetősége.

2019. jan. 5. 22:53
 10/21 anonim ***** válasza:

@5 Asszonka meg én is szegény családból származunk, 30 alatt van mindkettőnknek saját lakása Budapesten, az enyém már tehermentes, az övén még van pár milla hitel, de azt törleszti a bérlő. Mindketten beszélünk 4+ nyelven és van 3-3 diplománk, ezt finanszírozta állambá. Egyikünk sem kapott otthonról egy fillért sem egyetem alatt, meg előtte sem. Én kicsit szerencsésebb vagyok, mert az ország rendezettebb részéről származom, de menyasszonyom még ezt sem mondhatja, az egyik legszegényebb kistérségben nőtt fel. Fenéket nincs kitörési lehetőség egy olyan országban, ahol ingyenes a felsőoktatás, annyit meg mindenki tud melózni, hogy egyetem alatt eltartsa magát. Nekünk is sikerült. Elsőgenerációs értelmiségiként, alkoholista szülőkkel. Ennél sokkal rosszabb pozícióból kevesen indulnak, legalábbis jelentősen kevesebben, mint az általad ország felének nevezett csoport.

@Kérdező: szerintem csak tárgyakban gondolkodsz. Azok tényleg értéktelenek és unalmasak, én sem nagyon költök berendezésre vagy ruhákra. Költs élményekre. Minden héten próbálj ki valamit, amit előtte soha. Utazz. Illetve, a depresszióval kapcsolatos felvetés jogos lehet, mindenképp menj el egy pszichológushoz.

2019. jan. 6. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!