Hogy van ez az "átjárhatóság" a multik között?
Te egy termék vagy az álláspiacon. A marketing anyag az önéletrajzod. Határozd meg az álláspiaci értéked. Tedd magasra a mércét. Add el a terméket minél drágábban.
Nincsenek kötött szabályok. Pályázhatsz realista módon vagy pofátlanul rámenősen. Bármelyik bejöhet.
Az emberek nem termékek, a többivel egyetértek.
Az is számít mennyire hasznosítható az előző munkahely tapasztalata, tehát nem a puszta munkában eltöltött éveket nézik, hanem ami abból hasznos a pozícióban. Azzal se a munkavállaló, se a cég nem megy semmire ha egy teljesen más munkában töltöttél időt.
Ha például mindkettő marketing területen van csak előrelépés az utóbbi, akkor figyelembe vehető. Példaként viszont értelmetlen lenne figyelembe venni egy megelőző junior kampánymenedzser 5 éves pozíciót, egy marketing területhez, vagy a könyvelők vezetőjének.
A ki 5 évig pincér volt azzal mit kezdhet a HR-es egy személyi titkár pozihoz? Viszont nagyon hasonló egy titkárnői, vagy egy irodavezetői munka a személyi asszisztensihez, sok az átfedés így simán vállalható. Valahogy így, kérdés mik az átfedések.
Ha közel áll egymáshoz a két terület, akkor nem kell elölről kezdened. Ha senior HR-esként mész át adattudósnak, akkor persze hogy elölről kezded a ranglétrát, de haladhatsz gyorsabban ha ügyes vagy.
Én lehúztam 8 évet IT üzemeltetésben, nagyját vezetőként.
Váltottam, projektmenedzsmentbe. Csináltam persze az évek alatt projekteket, de nem szép, kidolgozott módszertannal, illetve 100 másik dolog mellett.
Ahogy az első leírta, jól eladtam a (tényleg létező) tapasztalatom, rálátásom. Az is segített hogy szintén informatikánál maradtam, ha átmegyek pld. logisztikára sutba vághattam volna mindent.
Lényeg hogy számomra megfelelő bért kaptam, HR meg juniornak akart beírni amit a főnököm a próbaidő letelte után módosított, mert mondta hogy sokkal többet tudok mint egy junior.
Szerintem ez full korrekt volt részéről is.
Más helyeken azt tudom elképzelni hogy gyorsabban, ergo 1 év után kikerülsz a junior státuszból, ha nagyon más a terület és "mindent" elölről kellett kezdened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!