Lombik előtti HSG megismétlése?
Sziasztok!
Véleményetekre vagyok kíváncsi: tavaly év végén voltam petevezeték átjárhatóságin. Ott kiderült, hogy többszörösen és két oldali összetapadásom volt. Voltunk augusztusban lombik konzultáción, ahová decemberben mehetünk is. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes volna-e, hogy a kezelőorvosommal megbeszélnem egy még egyszeri átfújást? Egyre több helyen olvasom, hogy a történet nem ennyire egyszerű, hogy átfújják és a páciens rendben van, hanem akár újra összetapadhat (akinek durván össze volt nőve) méghozzá nagyon rövid időn belül. A kezelőorvos átfújás után javasolt egy 1 hónapos pihenőt, addig nem ajánlotta a szexuális együttlétet. Van-e valakinek ezzel kapcsolatban infója, illetve sikertörténete? Volt akit többször átfújtak?
Sikerült nálad megnyitni a hsg alatt? Mert ez nem teljesen világos számomra
Ha sikerült megnyitni, más baj nincs, de a baba mégsem jött össze, akkor nektek kell mérlegelni, hogy mit szeretnétek, mennyi idotok van még próbálkozni. Ha viszont ezelőtt sem sikerült megnyitni a vizsgálattal, akkor nem próbálkoznék újra.
Nekem egyébként egyik oldal volt elzáródva, sikerült megnyitni azt is. 5 hónap múlva harmasikreim fogantak inszeminációval. De fogalmam sincs, hogy addigra visszazáródott-e vagy sem .
Papír szerint sikerült megnyitni. Itt nem is ez a kérdés, mert magától értetődő, hogy már megnyílt. Hanem az, hogy esetemben, akinek ilyen szinten össze volt nőve (fél órás küzdelem és plusz kontrasztanyag) össze nőhet-e újra.
Amit Te írsz az nem túl biztató, mert reméltem ezt lehet kérni újra és nem felesleges...
Elnézést, számomra tényleg nem volt világos a dolog.
De ezek szerint átjárható lett, és így sem estél teherbe. Lehet próbálkozni a végtelenségig, van olyan is, aki végigcsinál 3 sikertelen lombikot, aztán spontán esik teherbe. Neked kell tudnod, hogy mennyire "sürgős" a gyerek.
En vagyok a 2 es 5 válaszoló is. Nekem is nehezen állt össze a kep, elsőre jól le is lettem pontozva. 😂 Köszi gyerekek!
Ugyanazt tudom mondani, neked kell tudnod, hogy mennyi időtök van. 25 évesen bevallalnék újabb hsg-t, 35 évesen már nem. Kérdés, hohy minden más rendben van-e (pajzsmirigy, ir, prolaktin szint, immunológiai es genetikai vizsgálatok mit mutatnak, spermakep). Tehát ez elég összetett kérdés, nincs rá egyértelmű válasz, körülményektől függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!