Mennyi buktatója van a lombiknak?
Nem a beültetés előtt vannak a 'buktatók', hanem utána. A stimulációt gyógyszeresen ma már nagyon jól tudják irányítani; de az, hogy pl. a tüszőkben van-e petesejt; vagy ha van, azok milyen minőségűek; megtermékenyülnek-e; ha igen, szabályosan osztódik-e; ha igen, akkor jó minőségű embrió lesz-e... arra már nincs ráhatásuk. Azt már a természet dönti el mesterséges úton. De a legnagyobb lutri a beágyazódás.... Leggyakrabban az szokott lenni, hogy lesznek szép embriók ugyan, de nem ágyazódnak be. Ha a méhhel minden rendben van, akkor ennek ma még nem tudják az okát. És lombikkal is ugyanúgy megfoganhatnak méhen kívül, vagy akár beteg ( pl. Down sy.) babával.
A lombik hatalmas segírség; de nem tuti recept.
Pont ugyanolyan eséllyel indulsz.
A buktatók:
Hány tuszoben lesz érett petesejt?
Hány tetmekenyul meg?
Hány osztódik rendesen?
Meg tudnak e tapadni és utána fejlődik e rendesen
Ne félj! Biz és remélj! És csak előre!
Nekünk a harmadik lombik sikerült, 13 hónapos a kisfiam, és a 4. is sikerült május elején kusfiu ikrek érkeznek hozzánk.
Igen, tudom mirol beszelek, koszonom!
Eu-s vagyok😉
Attol mert homokba dugjuk a fejunket es megmagyarazzuk magunknak hogy ez milyen hiperszuper, tisztaban kene lenni a kovetkezmenyekkel is. Ez persze nem azt jelenti hogy csak beteg gyerekek lesznek akik meg is szuletnek, de sokkal nagyobb az esely a problemara... nem etelen van kulfoldon szabalyozva..
Itthon meg boldog-boldogtalan megy lombikra ha kell ha nem, mert nins turelme varni, nah meg mert ezt nyomatjak orrba-szajba.. azert mert divat attol meg nem biztos hogy jo is...
Persze vannak akiknek tenyleg csak ez az egyetlen megoldas, de az sokka elenyeszobb szazalek mint ahany par tenylegesen megy...
De ha nekem nem hiszel kedves 5-os akkor tajekozodj, hatha Czeizel Endrenek hiszel...
Utolso voltam
Ha összejön kit érdekel?
A mi gólyánk nagyon eltévedt. Éveket késett. Elmentünk lombikra. A megtapadással voltak gondjaink, nem sikerült három alkalomból egy sem. Így kb. 2 millió a "buktatója".
Aztán másfél év múlva spontán sikerült a teherbeesés!!!
Most múlt 1 éves a kisfiam.
Ne félj, az nem jó semmire, sőt...
Szerintem jók az esélyeid.
44 éves anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!