Ha próbaidő alatt felmondok, akkor azonnal kifizetnek, vagy majd csak a meghatározott fizetés napon?
Ahogyan az első írta kb úgy van.
De ha messze van még a fizetési nap mondjuk például 25-én számolsz le, akkor másnap meg kell hogy kapd a fizetésedet és a papírjaidat.
Igen, munkaviszony megszűnését követően 5 napon belül kell megkapnod a papírokat, és a kilépő béredet.
A gyakorlatban meg amikor akarják, akkor adják oda.
Én harcoltam multival, aki 25 nap után is csak hebegett, hogy külsős a könyvelője, és hiába mondtam, hogy nem érdekel, a törvény vonatkozik rá. A munkaügynél tettem bejelentést, kb 5 hónap múlva jött a válasz, hogy kivizsgálták, igazam volt... Hát kösz.
Szóval elméletben 5 nap, gyakorlatban meg amikor a kedvük tartja...
akkor fizetnek amikor akarnak én mondtam fel 12-én és előtte ugye 10-én kaptam meg az előző havit és azzal a vacak 1-12-ig terjedő napokra szóló töredék bérrel 1 hónapig szaroztak mire odaadták.
senkit se érdekelt az 5 nap megmondták fizetik ahogy tudják 1 hónap lett belőle.
bejelenthettem volna a munkaügyiseknél de minek? hónapok mire lefutott volna az ügy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!