Próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás esetén milyen dátumot írjak?
Szóval 15.-én már nem akarok ott dolgozni, ezért 14.-én beadnám a felmondásom. Azt írjam bele hogy "azonnali hatállyal 2018.11.15.-én megszüntetem a munkaviszonyt stb..." és a végére 11.14.-ei dátum?
14.-ét leakarom dolgozni, de a köv. napot már nem.
Nincs utolsó munkában töltött nap beírása.
A felmondás akkor vált ki joghatást, ha átadják. Az átadás napja mindig az érdekes, teljesen mindegy, hogy 12-én megírtad, valamilyen dátumot beleírtál, de 14-én adod át. Akkor 14-e a mérvadó.
Ha még 14-én próbaidőn vagy, akkor azonnali hatályú lesz a felmondásod. Ha azt a napot le akarod dolgozni, akkor munka befejezése előtt adod át, ha nem akarod ledolgozni, akkor reggel munka kezdése előtt, vagy még előző nap munka végeztével.
Ennyi egy felmondási nyilatkozat:
Cég neve, címe
Alulírott Buga Jakab (ide a személyes adataid), az Önöknél fennálló munkaviszonyomat felmondom.
Dátum, aláírásod.
Két egyező példányban készíted, az egyiket átadod, a másikon pedig dátummal ellátva átveteted a munkáltatóval.
Az átvétel dátumával tudod igazolni egy jogvita esetén, hogy még próbaidő alatt adtad át, vagy sem.
Így van: próbaidő alatt bármelyik fél felmondhat, indoklás nélkül. Ha 14-én adod oda a felmondásodat - ÍRÁSBAN - akkor 15.-étől már nem kell menni.
Nem fontos beleírni azt sem, hogy azonnali hatállyal, hiszen az a próbaidő alatt egyébként is úgy működik, hogy másnaptól nem kell menni.
Egyszerűen leírod - indokolni sem kell - hogy Gipsz Jakab a XY céggel kötött munkaviszonyodat felmondod - és 14-én napközben átadod, munka közben. Másnap már nem kell menni.
Ezután 5 munkanapon belül meg kell kapnod a fizetésedet és a kilépő papírokat.
" reggel bementem, odaadtam a felmondást, leadtam a cuccaimat, és jöttem haza, a teljes napot kifizették. Volt egy eset, hogy az új kolléganő reggel 9-kor kezdett, és még aznap délben felmondott, neki is kifizettek egy napot."
Ennek örülj, mert csak a ledolgozott időre jár bérezés. :)
Ha Te reggel kezdesz 6-kor és 11-kor benyújtod a felmondásod, akkor a munkáltató 6 és 11 óra közötti időszakot köteles csak megfizetni. Azért van jelenléti ív/műszaknapló stb., ami igazolja a munkavégzés idejét.
Az, hogy a teljes napot kifizette, rendes volt tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!