Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lesz esélyünk csaladot alapita...

Lesz esélyünk csaladot alapitami fiatal parkent ilyen ingatlanhelyzet mellett Mo -on?

Figyelt kérdés

Fiatal par vagyunk (24 evesek), es mindketten multinal kezdtunk most Pesten 300k Ft nettoert gazdasagi diplomaval, ket nyelvtudassal.

Az ingatlanarak duplazodtak, de a fizetesek max 30% -ot mentek az utobbi 3 evhez kepest.

Egy 2 szobas ujepitesu (ertsd: nem panel, 2000 utan epult) 25-30M kulsobb keruletekben is.

Jelenleg az alberletunk 180 rezsivel, tehat maradt 420 a zsebbe. A celunk h megtakaritsunk kezdesnek 200k at havonta.

Tehat igy egy 24M lakas onerejere 4 ev megtakaritas szukseges es utana 15 evnyi hitel.

En ezt eleg gaznak tartom, egy normalisabb jovokephez a kovetkezo 3 evben legalabb 50% -os beremelkedes lesz szukseges.

Berelni nem szeretnenk eletunk vegeig, ha NY-Europaban elnenk akkor mukodhetne, de itthon nem ugyanaz a helyzet, sokkal kiszolgaltatottabb a berlo.

Mit gondoltok?

2018. dec. 30. 08:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
31%
Iszonyat drága alberletben laktok, fele ennyiert is lehet bérelni, es akkor maris havi 90 el több a megtakarítás, es lehet venni 18-20 milliaert is lakást, nem csak uj építésű létezik, es egy 20 millásra ha ihy spotoltok havi 29p ezres megtakaritassal azert hamar megvan az önerő
2018. dec. 30. 15:12
 12/27 anonim ***** válasza:
52%

Bőven lesz esélyetek még akkor is, ha nem számoltok béremeléssel, nettó 600e forinttal igen jó kilátásaitok vannak, még egy normális autó is bele fog férni idővel.

Nem azt akarom sugallni, hogy relativizáljátok mennyire is jó helyzetben vagytok (mert ezt én is kapom sokszor napi szinten, révén vállalkozóként nagyon nagyon jól keresek), de nektek bőven van kilátásban saját lakás/ház, autó, család 30 alatt.

Ez ma nem sokaknak adatik meg, ha nincs erős szülői támogatás a képben.

Egyébként rendben van itthon a lakásbérlés, a bérlő itt sincs sokkal jobban kiszolgáltatva, főleg nem normálisabb lakásoknál (amikor feketén, szerződés nélkül veszel ki egy szobát vagy lakrészt, az már más tud lenni persze).

Ne nevettess már, 90-ért még megyeszékhelyen sem kapsz normális lakást, nem hogy Budapesten. 180 lakásbérlésért egyáltalán nem kimagasló ma, 3 éve még az volt, de ma egy normális lakást sokkal olcsóbban nem kapsz meg (90-ért egészen biztosan nem, max. hatalmas mázlival).

2018. dec. 30. 15:23
 13/27 anonim ***** válasza:
64%
18. Keeuletben pont ennyiért bereltem 32 negyzetmentert, ket embernek eleg...
2018. dec. 30. 15:37
 14/27 anonim ***** válasza:

Nem is azért mondtam, hogy kizárólag csak az létezik munka téren.Az csak saját példa. Viszont ha család alapításról is szó lesz, akkor nem àrt annak a költségeivel is számolni. Egyébként én is 24 voltam amikor az első házunkat vettük hitelre család alapításhoz, pályakezdőként szinte.Utána 8 év külföld és a szakmai tapasztalattal otthon még a két gyereknek tehermentes ingatlan nem hitelre, a külföldi szakmai tapasztalatból es az itthoni egyetemi képzés után meg saját vállakozás.

Így viszont a gyerekeknek már nem lesz gondjuk úgy mint nekünk volt az ingatlanra.És nem telt el 15 év azóta, ami egy hitel futamideje.

2018. dec. 30. 15:49
 15/27 anonim ***** válasza:
76%
Ha ilyen magas fizetessel, kepzettseggel es az atlagtol sokkal jobb (kezdo) feltetelekkel ketsegbe vagy esve es ilyet kerdezel, szerintem veled van a baj. Joval atlag felett elsz.
2018. dec. 30. 17:09
 16/27 anonim ***** válasza:

Kérdező te most dicsekszel vagy panaszkodsz? Simán lehet saját (hiteles) házatok pár éven belül és akár 2-3 gyereketek is lehet még 30 éves korotok előtt! Ez csak és kizárólag rajtatok múlik mit akartok!

Aki nettó 300-zal kezd az pár év múlva 500+ ezret keres az tuti.

2018. dec. 30. 23:09
 17/27 anonim ***** válasza:
92%

Hej, nagy gond van itt, gyerekek! A mi időnkben senkit sem kergettek az asztal körül, ha saját tulajdonú ingatlan nélkül kezdett családalapításba. Ugyanis SEMMI nem kovácsol össze annyira két embert, mint a közös harc, a vállt vállnak vetve történő küzdelem!

Amikor mi nekiugrottunk a közös életnek, volt két mélytányérunk, két kanalunk, meg kb annyi ruhánk, ami rajtunk volt. Olyan albérletben laktunk, hogy reggelre befagyott a víz a pohárba, ha este 10-kor már nem tudtam hátraverekedni magam a derékig érő hóban az olajoshordókig. Kit érdekelt? KETTEN voltunk, fiatalok voltunk és csak ez számított.

Aztán lassan meglett mindenünk, nekünk is, a gyerekeinknek is. Higgyétek el, ez a boldogság. Amikor van hova fejlődni. Amikor egy nyamvadt turmixgépnek is tudtok örülni, mert semmit sem készen kaptatok a seggetek alá, mindenért nektek kellett megküzdeni.

2019. jan. 1. 17:35
 18/27 anonim ***** válasza:

"Ahol 300 a kezdő ott 2 éven belül 400 felett kell keresni minimum."

Max, ha munkahelyet váltasz. Ennyi fizut még előreléptetéssel sem emelnek.

2019. jan. 2. 13:42
 19/27 anonim ***** válasza:

Simán emelnek.A Juniorból "normál" státuszba lépés a leggyorsabb (1-2 év) és %-os arányban a legnagyobb béremelés.

Utána már a senior szint 4-5 év és 5-10%-okkal lehet - normális cégnél - bandukonli felfele.

persze lehet céget is váltani, sőt, ajánlott is.

2019. jan. 2. 14:43
 20/27 anonim ***** válasza:

"Max, ha munkahelyet váltasz. Ennyi fizut még előreléptetéssel sem emelnek."

Na nehogy már ne keressen 400 felett 2-3 év után aki 300-zal kezd!

Én 220 körül kezdtem, 2 év után 400-450 körül van egy hónapra leosztva.

2019. jan. 2. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!