Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a biznisz abban hogy nem...

Mi a biznisz abban hogy nem fizetnek végkielégítést valakinek, az bíróságra viszi és a cég végrehajtással és perköltséggel fizetheti azt amit amúgy is kellett volna?

Figyelt kérdés

Ebben mi volt a jó egy cégnek? Elküld valakit aki jogosult végkielégítésre de nem fizeti ki neki. Erre bíróságra kerül az ügy, a cég eltaknyol, és fizetheti azt a végkielégítést amit amúgy is ki kellett volna de ez nem elég, mert fizetheti pluszban a perköltséget és a végrehajtói díjat is.

Ebben úgy „ánblokk“ mi volt a biznisz a cégnek? Hogy 2x annyit kell fizetni így mint egyébként kellett volna?

2018. dec. 28. 10:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ja. Mindig a cég. Kivéve amikor nem mint pl most se.
2018. dec. 28. 21:35
 12/18 A kérdező kommentje:

"Gondolom vannak statisztikák,"

Statisztika? Mire? A vesztes munkaügyi perek arányára a cégnél? Hát az már rég rossz ha erre még statisztika is van, egy normál nem csló cégnek eleve nincs is munkaügyi pere miért is lenne.

A csalóknak az ügyeskedőknek van pere.

És a munkaügy bíróság statisztikája (ha már stat!!)

a) a beadványok zömét a munkavállalók és nem a cégek teszik

b) a perek jó 90%-át a munkavállalók nyerik

ez kérem bírósági stat.

2018. dec. 28. 21:37
 13/18 anonim ***** válasza:
91%

"Mi a biznisz abban hogy ..."

Bármi oka lehet. Például, hogy a vezetés ostoba. Vagy bepróbálkozik, hátha szerencséje lesz. Vagy arra utazik, hogy egy pereskedés költséges, hosszadalmas, a dolgozó amúgy is mindig pénztelen, tehát lehet, hogy bele sem vág.

Vagy arra utazik, hogy nem Ő, hanem a dolgozó ostoba, és nem tud a lehetőségeiről.

Mennyi okot írjak még?

Az én főnököm például nem tudta, hogy jár nekem végkielégítés, stb. Még a bíróságon is értetlenül állt. Hát ő volt az ostoba fajta... :)

2018. dec. 29. 05:33
 14/18 A kérdező kommentje:

De olyan dolog is van ezen a világon hogy peren kívüli egyezség.

Vagyis én a főnök hihetem azt hogy a melósom túl hülye a perhez de amikor megjön a papír a bíróságtól hogy munkaügyi per akkor még mindig felajánlhatom hogy peren kívüli egyezség.

De nem.

Akkor meg bukta.

2018. dec. 29. 09:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Peren kívül bármikor megegyezhetsz, menet közben is. Az első tárgyalás "egyezkedés". A másodiktól már a bíróság dönt, ha nem tudtok megegyezni.
2018. dec. 30. 05:46
 16/18 A kérdező kommentje:

"Peren kívül bármikor megegyezhetsz, menet közben is"

Ez így van, de ne értetlenkedjünk a semmire mikor leírtam hogy LEZÁRTügyről van szó, Itt már nincs első meg ,ásodik tárgyalás itt már lezárt jogerős ítélet van amely végre is hajtódott mert a cégtől végrehajtották a pénzt.

Mivel 8 napja volt fizetni és nem fizetett, így jött a végreahjtó és bumm-inkasszó.

Lezárt ügy.

2018. dec. 30. 09:30
 17/18 anonim ***** válasza:

Hol írtad le azt egyértelműen, hogy LEZÁRT ügyről van szó?

Sehol.

"Mi a biznisz abban hogy nem fizetnek végkielégítést valakinek, az bíróságra viszi és a cég végrehajtással és perköltséggel fizetheti azt amit amúgy is kellett volna?

Ebben mi volt a jó egy cégnek?"

Utolsó mondatra gondolsz kötekedő?

Melyik részére értetted, hogy "mi volt a jó egy cégnek" kérdésnél.

A peren kívüli egyezséget pedig Te említetted meg, már bocsi...

2018. dec. 31. 04:57
 18/18 A kérdező kommentje:

Nekem csak továbbra is az a kérdésem ebben mi volt a ráció? A cégnek fizetnie kellett volna 10 ft-tot, de nem volt hajlandó most bíróság + végrehajtás után fizethet 2x de inkább 3x anynit.

Ebben mi volt a biznisz?

2018. dec. 31. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!