Mennyit keres egy kamionos?
Sok mindentől függ.
Ha csak belföldön vezet, akkor olyan nettó 270-300 körül.
Viszont, ha nemzetköziben csinálja, akkor 500 ezer forint körül vagy az felett.
De, ez szerződéstől is függ, nem mindegy,hogy magyar cégnél vagy osztrák cégnél van.
Emberfüggő, hogy kinek mi éri meg. De ha azt vesszük, hogy a kamionozáshoz semmiféle végzettség nem kell, akkor megéri. Persze kell hozzá némi talpraesettség, alapfokú nyelvtudás, meg persze gyakorlat, amit össze kell szeni, és amíg szert teszel ez utóbbira, addig nem fogsz annyit keresni, mint az öregek.
A normális életkörülmény szerintem relatív, ez igényesség kérdése. Aki igénytelen, az otthon sem fürdik napokig, pedig két méterre van a fürdőszoba. Aki igényes, az kamionnal is megoldja (mobil zuhanyzó, zuhanyzós pihenők, benzinkutak stb.).
Családod szintén lehet mellette, még ha nem is vagy fizikailag otthon, mam már van HD minőségű videótelefon, rengeteg chat, ami ugyan nem pótolja a személyes jelenlétet, de könnyebb elvilselni így, mint régen, amikor hetekig se kép se hang...
Én családi vállalkozásban foglalkozom közúti szállítmányozással. Amióta megvan a cég mindig is törekedtem arra hogy meg legyen az egyensúly a kamionos élet és a család között.
így nálam előfordul hogy a sofőrrel tart a család a kamionban,de olyan is előfordult hogy a házassági évfordulóra kiutazott a feleség ünnepelni a cég költségén.
Ezek apró dolgok,amelyekkel jelentősen hozzá lehet járulni a sofőr jobb komfortérzetéhez.
Általánosságban ha versenyben akar lenni a vállalkozás ma már minimum nettó 600 ezret ki kell fizetni egy jó sofőrnek. De el is kell ismerni ha valaki hosszú évek óta biztos pontként dolgozik a cégnél. Így a 700-900 ezer sem ritka. Ezért pedig elég ha itthon dolgozik a sofőr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!