Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A diploma miért nem megoldás?...

A diploma miért nem megoldás? Miért rossz azt tanácsolni valakinek, hogy diplomázzon, ha jobb állást szeretne?

Figyelt kérdés

Sokat panaszát hallottam már, sok ismerős panaszkodik,hogy nincs normális munkahelye, hanem csak szalagmunka egy gyárban.

De, ezen az oldalon is sok a kérdés, amit elkeseredett huszonéves fiatalok tesznek fel,hogy jobbra vágynak.

Én ilyenkor mindig a diplomát szoktam ajánlani.

Egy átlagos képességű huszonéves letud rakni egy gazdasági diplomát vagy könnyebbnek tartott műszaki képzést, mint közlekedésmérnök, műszaki menedzser.

Nem kell hozzá más, csak szorgalom, kitartás.

Ha megvan a diploma, máris ajtók fognak kinyílni és megvan a belépő egy rendes munkahelyre.

Ugyanis a mai munkaerőpiacon a diplomát úgy kell elképzelni, mint egy jogosítványt, ahogy a jogsinál is, hiába tudnánk vezetni anélkül a kis plasztikkártya nélkül, nem tehetjük.

A diploma ugyanez, belépő egy normális álláshoz.

Példának magamat szoktam felhozni, igaz nekem mesterfokozatom is van, de a a lényegen nem változtat.Huszonévesen vagyok egy komplett részleg második embere.

Ha nincs a kezemben a kemény fedeles, akkor nem jutottam volna el eddig, ebben egészen biztos vagyok.

Manapság, ha normális állást akarsz, akkor ahhoz diploma kell.

Vannak, akik megszólnak emiatt,hogy miért tanácsolom ezt mindenkinek nem lehet mindenki "irodista" blablabla

Miért ne lehetne?A világ ez irányba halad.

2018. dec. 25. 16:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Nekem diplomám és OKJ-m is van, így tudok mindkettőről nyilatkozni.

Most egy nagyon tuti munkahelyem van viszonylag elfogadható kezdőfizetéssel (nettó 200). Igenis a papír csak beugróként szolgált, magát a szakmát a 0-ról fogom cégen belül megtanulni. Ez az állás a kérdező által kiírt "irodista" körbe tartozik.

OKJ-val (számítógép szerelő) egyáltalán nem tudtam elhelyezkedni, mindenhol elküldtek tapasztalathiányra hivatkozva. Pedig én szívesen csináltam volna ezt is akár, most már mindegy.

Komoly gond van a legtöbb munkáltató hozzáállásával, de a munkakeresőket is megértem, amiért elkerülik a legtöbb "kétkezi" munkát. Én dolgoztam 3 műszakban is és kegyetlenül egészségtelen, soha többé. Akik mégis kitartanak benne szar fizetésért, azoknak minden tiszteletem. Eszméletlen mennyire semmibe tudják venni az embert.

Nekem megérte majdnem 5 évet szenvedni a diploma után, hogy találjak egy helyet, ahol nem rabszolgaként kell a nyugdíjig dolgoznom. Pedig aztán nekem is mondták, hogy büfé szak így meg úgy, csak az időmet pazaroltam a főiskolával. Én ennek ellenére kitartottam és meglett az eredménye.

26F

2018. dec. 25. 20:22
 12/13 anonim ***** válasza:

"Egy ilyen fiatalnak aki 0 támogatást kap otthonról könnyű azt mondani, hogy menjen egyetemre, de még ha be is tud kerülni a nagyon limitált állami helyek egyikére akkor is kb. éhenhal, mert nem tudja a megélhetését és az egyetem költségét fedezni diákmunkából"

Megoldható a felsőoktatás mindenféle családi háttér nélkül is. Feleségem szegény családból származik, mégis diplomás. És még diakhitel se kellett neki, de az se gond ha valakinek azzal sikerül csak.

Rengeteg támogatás, ilyen olyan ösztöndíjak léteznek(akinek aktuális nézzen utána alaposan), nyáron rengeteget lehet dolgozni, valamennyit év közben suli mellett is lehet. Kollégium és minimál életvitel pár évig suli mellett megéri hogy utána kényelmesebb élet, jól fizető munka legyen.

Szoval ilyen nincs, hogy valaki a pénz miatt nem tud diplomazni. Olyan van, hogy valaki nem akar, vagy lusta, vagy valóban annyira értelmi sérült, hogy képtelen. A pénz semmiképp sem akadály.

2018. dec. 26. 20:43
 13/13 anonim ***** válasza:
54%

Azért mert egy JÓ SZAKMA többet ér, mint egy ROSSZ diploma. Szóval nem azt mondja senki, hogy a diploma haszontalan, hanem, hogy egy használható szakmával, amiből ráadásul hiány is van sokkal többre mehet az ember, mint valamilyen értelmetlen egyetemi képzéssel.

DE! Lehet, hogy az értelmetlen egyetemi képzéssel szerzett szar diploma - ahogy a kérdező is írta - olyan kapukat nyitHAT meg, amelyek a hiányában biztosan nem jelentenének reális opciót az adott munkavállalónak. Szóval LEHET (sőt biztos), hogy X kőművesként vagy szobafestőként jobban fog keresni egy ideig, mint diplomás Y, viszont Y-nak meg lesz a lehetősége feljebb lépni, míg X-nek, ha nem tanul, nem képzi magát tovább nem nagyon.

2018. dec. 27. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!