Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gáz, ha valaki diplomával...

Gáz, ha valaki diplomával keres nettó 91 ezer forintot?

Figyelt kérdés

2018. dec. 23. 12:27
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
52%
Mikor jelentkeztél az iskolába nem szólt senki, hogy éhen fogsz halni ? Vagy szóltak de te szereted a kihívásokat.
2018. dec. 24. 00:55
 22/26 anonim ***** válasza:

Na látod ezt nem értem. Minek végeztél egy bölcsész képzést, ha tudtad, semmilyen piacképes lehetőség nincs vele a kisvárosodban (máshol sem)? Csak hogy legyen egy diplomád? Vagy ha ez volt minden álmod kit érdekel a fizetés? De kérdezek még, ha azért vettél lakást a városodban mert olcsó (mivel nincs munka, de amúgy arányaiban a fizudhoz képest biztos drága), akkor már miért nem veszel egy legolcsóbb tanyát a világvégén és termelsz magadnak? Érted, ha csak az számít, hogy olcsó legyen, legalább éhen nem halsz... Mert amúgy semmi értelme, hogy vettél egy olcsó lakást és éhenhalsz benne.

Szóval a kérdésedet magadnak tedd fel, a saját döntéseidért ne mást okolj. Tanulhattál volna szakmát is, az albérlet is teljesen normális dolog, még ha a fizud fele arra is megy el, nem mindegy, hogy 90 fele, vagy 300 fele.

2018. dec. 24. 08:06
 23/26 anonim ***** válasza:
52%

Nem azért kell nagyobb városba költöznöd, hogy ott majd rögtön pénzt tegyél félre. Elég ha szűkösen meg tudod oldani először a lakhatásod, megélhetésed. És fokozatosan lépkedsz fentebb.

A fizikai segédmunkákat, gyári munkákat felejtsd el, mert az ottani közeg szerintem nem alkalmas arra, hogy előrevigyen. Se a munkatársak mentalitása, se a végzett munka nem tesz ahhoz hozzá, hogy valamerre tarts.

Inkább legyél irodai asszisztens vagy hasonló kisebb pénzért, mint picivel többért összeszerelő munkás (már ha egyáltalán ez többet fizet). Diplomásként gondolom nyelvet beszélsz, ami már önmagában előny.

Ilyen helyen sokkal inkább szövődhetnek olyan kapcsolatok, melyeknek később haszna lehet és nagyobb eséllyel beleláthatsz olyan folyamatokba, amik később hasznosak lehetnek. Míg egy szalag mellett csak beszűkül a tudatod és így a lehetőségeid sem fogod látni, amiből pedig rengeteg van... Csak ki kell lépni a komfortzónából egy kicsit.

2018. dec. 24. 11:29
 24/26 A kérdező kommentje:
Sehol nem írtam olyat,hogy lakást vettem.Nem vettem olcsó lakást,a szüleimnél lakom.Nincs pénzem saját lakásra és minimálbérből soha az életben nem is lesz.
2018. dec. 24. 17:29
 25/26 A kérdező kommentje:
De ha felvennének valami irodai pozícióba nettó 170 körüli fizetésért,jól legélnék belőle,viszont nekem albérletet is kéne fizetni,ami mellett éhen halnék belőle.
2018. dec. 24. 17:32
 26/26 anonim ***** válasza:

23#

Megyeszékhelyen élek, gazdasági diplomával sem sikerült az elmúlt hónapokban munkát találnom, könnyű fizikait se, nemhogy irodait. Adminisztratív munkákhoz protekció kell.

2018. dec. 24. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!