Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ragaszkodnak sokan a...

Miért ragaszkodnak sokan a bejelentett munkához? Konkrétan milyen okok miatt nem vállalnak feketemunkát?

Figyelt kérdés

Régebben mindenféle munkát elvállaltam, ha megfizették (sosem voltam bejelentve), hozzáteszem sosem volt gond.

Ti vállalnátok vagy nem feketemunkát? (Kort és nemet is írjatok.)

Most is pár haveromnak kínálnak alkalmi vagy állandó feketemunkát, és sokan visszautasítják, és inkább otthon ülnek munkanélküliként... nem értem, mi a gondjuk, csak lusták dolgozni?

-Naponta fizet a munkaadó (így nem kell félni, hogy nem kapnak hó végén fizetést).

-Gyes, betegszabadság, táppénz - hát, pár ismerősömet rendes munkahelyről is kidobták, mert "nyavalygott és nem járt be".

-Nyugdíj... 30-40 év múlva nem valószínű hogy lesz (politikától függetlenül, egyszerű matematikai, gazdasági okok miatt).

-A legtöbb ilyen munka olyan helyen van, ahol nem lehet lebukni, mert oda nem jár ellenőr (erdő, műhely, vállalkozások nem létező telephelyei).

28/F

2018. dec. 19. 20:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az érvelésednek nincs értelme. Az, hogy sok cég törvénytelen dolgokat tesz, nem ad alapot arra, hogy magát a törvényességet megkérdőjelezzük "úgyis minden mindegy" alapon. Ha így teszünk, az sehova nem vezet, inkább a törvényességet kellene elvárni mindenkitől.
2018. dec. 20. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ragaszkodom én feltétlenül, csak az a gond, hogy ez általában nagyon egy oldalú. Arra gondolok, hogy amikor ilyen ajánlatot kaptam akkor azt vártam volna, hogy oké spórolunk az adókon, cserébe viszont én is többet kapok kézbe. Ehelyett ez egyáltalán nem volt igaz, más munkahelyre felvettek legálisan magasabb nettóért. Érthető, hogy inkább azt választottam.
2018. dec. 20. 22:40
 13/13 anonim válasza:
100%

Ismerősöm feketén dolgozik. Akkor kap pénzt, ha dolgozik. Ha nincs munka és nem dolgozik, nem kap. Akkor sem ha megbetegszik és nem tud dolgozni. Túlóra pénzt sem kap.

Én egy hónapja vagyok táppénzen. Kapom a fizetésemet mert a munkahelyen betegedtem meg. És a gyógyszereket is kedvezményesen vagy ingyen. Plusz az önkéntes nyugdíjpénztárba is fizetik a cafetériát.

Lehet mondani hogy többet visz haza ha feketén dolgozik. Ez igaz. Csak nem a dolgozó, hanem a vállalkozó. Meg az ellenőr akit lefizet. Miért van fekete foglalkoztatás? Mert hagyják!

2019. márc. 28. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!