Nem érzitek úgy, hogy teljesen értelmetlen és fölösleges dolgokat kell csinálnotok a munkahelyeteken?
Mondjuk egy gyárban dolgozol és a termék amit gyártotok egyrészt fölösleges, másrészt környezetszennyezővé válik ha elhasználodik elromlik.
Vagy amikor az irodában kell pötyögni, nyomtatni 8 órán át, nem elég hogy semmit sem mozgunk/alkotunk fizikálisan, rengeteg hulladékpapírt is csinálunk. Nem gondoljátok hogy gyakorlatilag semmi hasznosat nem csinálunk, csak részt veszünk a szennyezésben, globális felmelegedésben? Mi van ha szándékosan van ez így? (Hogy egy kikövezett, előre meghatározott úton kell hsladnia az emberiségnek)
Sajnos az ilyen "asszisztensi" feladatokkal én is meg vagyok áldva. Bár szerencsére egyre kevésbé.
Egyrészt ott vannak a fontos feladataim, szerződéskötések, tárgyalások, pénzügyi és műszaki dolgok átnézése. Gyakorlatilag egyedül menedzselek kisebb projekteket. És mindezek mellett az olyan hálás feladatok, mint a borítékolás, irodaszer beszerzés, kávé és pogácsa beszerző körút is rám maradnak.
Konkrétan tettem már fel kérdést a feletteseimnek, hogy döntsék el mi a fontosabb, hogy fél napot szaladgáljak felesleges apróságokkal, vagy le legyen adva a több 100 milliós ajánlat lehetőleg hiba nélkül.
De alapvetően ezt látom akár a saját akár más cégeknél. "Kispórolják" az embereket és inkább végezze a lóti-futi munkát az akinek amúgy nem az a dolga, hiszen így is csak egy fizetést kér aztán majd túlórázik ha nincs kész.
Attól mert nem látja valaki valaminek az értelmét, attól az még nem értelmetlen.
Fölösleges alkatrész? Kétlem, hogy legyártanák ha nem lehet eladni, inkább mondd már meg milyen alkatrész fölösleges?
A hulladék az a mai technológia velejárója és mint tudjuk, ez is egyre inkább képben van és így vagy úgy foglalkoznak vele, hogy csökkentsék. A hulladék képződés még nem jelenti a fölösleges terméket.
Ha megpucolsz egy kiló krumplit több vagy kevesebb hulladékkal is, egyik esetben sem lesz fölösleges a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!