Akiknek értelmetlen munkájuk van, hogyan bírják évekig csinálni? Mi motiválja őket nap mint nap?
Például a gyári munkások, akiknek tényleg csak az a feladatuk, hogy 2 alkatrészt össze illesztenek, vagy gombokat nyomkodnak egy gépen. Vagy akik egész nap csomagolnak. Vagy a pénztárosok, akik ki sem szállhatnak onnan a nap során, csak húzkodják az árukat, és visszaadnak a kapott pénzből. Az árufeltöltők, akik csak pakolnak egész nap, mindent mindig ugyanoda céltalanul. Az adatrögzítők, akik csak kapott papírok alapján gépelnek, minden saját gondolat nélkül...stb. Ezeknél még a gyorséttermi munka is jobb, hiszen ott látja az ember hogy más embereknek örömet okoz amikor jóízűen megeszi az általa összerakott hamburgert. Vagy a takarítás, ott is legalább látható eredménye van a munkának, tudja az ember hogy másokat jó érzéssel tölt el egy tiszta, illatos környezet. Illetve ha feljebb lépünk, minden szakmunka is ilyen, hiába nehéz, de nap végén látod, hogy örömet, elégedettséget okoztál valakinek, egy új ablak beépítésével, egy megjavított autóval, egy szépen levágott frizurával.. De a fent említett munkaköröknél ez nincs meg. Szerintem egy gyári munkást sem motivál a gondolat, hogy majd egyszer, egy távoli országban valaki örömmel kibontja az általa előállított terméket, főleg ha az egy mosogatószivacs. Hogyan lehet ezen túllépni nap nap után, hogy heti min. 40 órát tulajdonképpen céltalanul, monoton módon, haszontalanul tölt valaki? Hiszen a pénz sem motiválhat, mert az az ilyen munkakörökben megélni is kevés. Van erre bármi pszichológiai módszer, hogy ne őrüljön bele valaki? Ti hogy csináljátok?
Köszönettel,
Egy gyárban dolgozó. :(
Értelmetlen, céltalan munka? Ilyenről még nem hallottam.
Az, hogy téged nem motivál, még nem értelmetlen.
"Szerintem egy gyári munkást sem motivál a gondolat, hogy majd egyszer, egy távoli országban valaki örömmel kibontja az általa előállított terméket, főleg ha az egy mosogatószivacs. "
A mosogatószivacs igenis értelmes. :D Talán koszos tányérból egyek?:D
Takaritásnak is van értelme. És a "látható eredmény" sem tart sokáig.
Az motiváljon, hogy belőled is lehet jó szakmunkás, csak akarni kell.
Úgy látom értelmes válaszok születtek... (az enyémmel együtt)
Pedig igaza van, nagyon sok munka van amibe csak belefásul az ember. Gondolom sokaknak fáj az igazság, és próbálják hitegetni magukat hogy de igen, jó munkám van, szeretem csinálni, van értelme.
Értelme van, csak épp nem élet azt dolgozni.
25 éves vagyok, én is gyárban dolgozok. Címkézni kell, azt is gép csinálja. Be kell rakni az anyagot a gépbe, aztán 2-3 kattintás és várni még végez a gép, aztán ez ismétlődik műszak végéig. Dögunalom az egész. Nem motivál semmi, hogy ezt csináljam, de a pénz addig is jól jön, amíg nincs jobb munkahelyem(ami nem sok de a nagy részét félre teszem). Mellette itthon tanulok magamnak nyelvet, meg programozást, meg el akarok végezni pár tanfolyamot, hogy kitörjek a jelenlegi helyzetemből. Sofőrködésen és az informatika területén gondolkodom. Valami biztosan érdekel téged is. Azt tudom tanácsolni, hogy gondolkozz el, hogy mi az amit szívesen csinálnál, vagy érdekel, vagy szívesen kipróbálnál. Aztán pedig kezdj el lépéseket tenni abba az irányba. Ha csak aprók ezek a lépések az sem baj, sőt, legalább így nagyobb eséllyel lesz sikerélmény. Még azt is tanácsolom, hogy minden hónapban rendszeresen tegyél félre a fizetésedből, mert megtakarításra szükséged lesz.
Biztosan van, ami motivál téged is, valami, amire vágysz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!