Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha szakpszichológusként...

Ha szakpszichológusként megtanulok programozni, lenne esélyem IT területen kutatásban vagy fejlesztésben elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Érdekel a mesterséges intelligencia és minimálisan már megy a python. Mivel szívesen elindulnék ebbe az irányba, nézegetem neten, hogy van-e mód ilyen karrierváltásra. Ti mit gondoltok? Nem túl meredek?

2018. dec. 2. 12:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Tehát [link]
2018. dec. 26. 16:04
 12/18 A kérdező kommentje:
Zseniális! Nagyon szépen köszönöm!!!
2018. dec. 26. 18:13
 13/18 anonim ***** válasza:
#8..11, Keresem a linkeken az A.I.-t, de nem látom, hol említik, segíts kérlek. (A data science az okés, az megvan.) Úgy tűnik, ez pont a továbbképzésről szól, amire én is utaltam.
2018. dec. 26. 19:06
 14/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.: A data science + A. I. erősen összefonódó dolgok, ha ezekben a szövegekben külön nem térnek ki rá, akkor ez azért van mert természetesnek veszik.

Fogalmazhatunk ugyis, hogy a A. I. - mint automatizált adatfeldolgozás - egy szakterület az adatkutatás világán belül. Ha kimondottan A. I. irányba akarsz elmozdulni akkor Machine Learning irányába kell nyomulnod az adattudomány világán belül. A machine learning még mindig egy elég nagy téma, az is szétválik specializációkra, ezeken a specializációkon belül a Deep learning, a neurális hálózatokkal kapcsolatos fejlesztések tárgyalják leginkább az önállóan működő, "gondolkodó" algoritmusok világát.

Itt egy deep learning diplomamunka Norvégiából:

[link]

Ha belenézel láthatod, hogy matek azért kell hozzá, de kimondottan spec műszaki szaktudás nem.

De nem tartom elképzeéhetetlennek, hogy vannak olyan területek ahova még matek se nagyon kell. Ezt már nem

tudom.

Illetve az általam ismert területeken nem a matamatikai szaktudás a hangsúlyos, hanem a gondolkodási képesség.

Próbálj keresni neten pszichológudokat akik ilyennel foglalkoznak.

Ők tudnának a legtöbbet segíteni.

Ezen a linken már beszélnek róla hoy kezd megjelenni az "adat pszichológus mint új szakma": [link]

2018. dec. 27. 04:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Illetve nem tudom melyik országban/városban vagy de keresgélhetsz egyetemeken/kutatóintézetekben ahol mesterséges neurális hálózatokkal foglalkoznak. Ott szerintem tudniuk kellene hogyan lehet ebbe pszichológusként becsatlakozni a leghatékonyabban.

Továbbá: ha már megy Python általános célokra akkor utána a Numpy- Pandas - Seeborn - Bokeh - Scikit learn kombót szokták ajánlani python framework-ökből Data-science célokra kiegészítve a megfelelő matematikai tudással.

Kimondottan neurális hálózatokhoz, deep learning-hez a Tensorflow az egyik legjobb jelenlegi python framework. Erről van egy könyvem:

Néhány link erről: [link]

[link]

[link]

Szóval nagy általánosságban tudom mondani hogy ha kimondottan python + A. I. a koncepció, akkor a Tensorflow szerintem az egyik legjobb célkitűzés.

Én olyan pszichológusokat állnék neki keresni akik Tensorflow-val vagy más egyéb eszközökkel deep learning módszereket fejlesztenek, kutatnak, alkalmaznak jelenleg.

Ők el tudják mondnai szerintem mi a helyzet.

2018. dec. 27. 04:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez pl egy olyan állás, ahol programozni képes pszichológust keresnek:

[link]

Mivel adatgyűjtésre és azok analizálására lesz szükség:

You will be closely involved in all aspects of experimental planning,

data collection, analysis and publication of the results.

2018. dec. 27. 04:46
 17/18 anonim ***** válasza:

...és egy ilyen pszichológus aki ilyen állásban dolgozik amit az előbb linkeltem az relatíve könnyen át tud állni Data science + A. I. irányra.

Mivel kb ugyanazt fogja csinálni csak nem humán viselkedést hanem más témákban fog elemezni.

2018. dec. 27. 04:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha a python megy, akkor meg tudod tanulni egyedül is a legfontosabb machine learning algoritmusok működtetését és alkalmazási lehetőségeit

[link]

Az "engineer" kifejezés ne tévesszem meg, ezekhez a dolgokhoz csak matek kell, mérnökség nem, vagy nem mindig.

Szerintem ha tudsz min 10féle algoritmust működtetni, illetve fel tudod ismerni, hogy adott adatfeldolgozási/predikció problémák megoldására melyiket milyen formában alkalmazd, akkor már jó helyen jársz...

Onnantól szerintem nyitva, az út deep learning és a mesterséges neurális hálóztaok felé. Azokat kutataás fejlesztésben nagyon sokat használják.

2018. dec. 30. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!