Gazdálkodás És Menedzsment FOKSZ végzettséggel
tulajdonképpen milyen állásokat lehet betölteni?
Figyelt kérdés
Idén Júniusban fejeztem be ezt a két éves felsőoktatási szakképzést. Sajnos nem tudtam alapképzésen továbbtanulni, úgyhogy munkát keresnek, de nem vesznek fel sehova már lassan 4 hónapja. Rájöttem, hogy ezen a képzésen nem is tanítottak semmit. Max nagyon alap dolgokat mindenből, de semmi komolyabbat, amivel bekerülhetnék mondjuk pénzügyre, vagy beszerzésre, akár marketingre. És hát a mikroökonómia ötösöm után sem kapkodnak a munkáltatók. Még a sok munkavállalót foglalkoztató multik sem jeleznek vissza semmit. Az oklevelembe Felsőfokú Közgazdász-asszisztens végzettség szerepel, de ilyen munkakör nem is létezik. Mit tudnék ezzel kezdeni? Most komolyan egy főiskolai végzettséggel (még ha nem is diploma, de több mint egy OKJ) menjek el valami gagyi adatrögzítős munkára amihez egy érettségi is elég?
igen, én is ezt végeztem, csak kereskedelmi logisztika szakirány... bár talán ezzel több a lehetőség: kereskedelmi asszisztens, logisztikai assszisztens, többi irodai stb... szeptember óta keresek állást .24L
2018. nov. 9. 16:53
2/9 anonim válasza:
Asszisztensi állásokat pályázhatsz meg, kereskedelmi, pénzügyi, logisztikus asszisztens, hasonlókat keress. Fővárosban több lehetőség van, de ilyen végzettséggel nagyon nehéz munkát találni. Eleve alapképzést végzett hallgatókból is túlképzés van, így nyilván gazdasági területen középfokú végzettséggel próbálkozni elég bátor dolog. Ha el tudsz helyezkedni akkor se számíts nagy fizetésre, ha garantált bérminimumot megadják már nyugodtan fogadd el. Aztán ha szerez egy kis tapasztalatot az ember fel lehet tornázni.
2018. nov. 9. 17:30
3/9 anonim válasza:
Egyébként FOSZK-ot végeztél, nem FOKSZ-ot. Nem kötekedésből, de a te érdekedben mondom. Nem túl jó pont a HR-esnél, ha azt látja a CV-ben, hogy még a képzésed nevével sem vagy tisztában.
2018. nov. 9. 17:32
4/9 anonim válasza:
Fokszi Makszi
2018. nov. 9. 18:09
5/9 anonim válasza:
Nálunk is FOKSZ-nak hívják az egyetemi oktatók...
2018. nov. 9. 19:37
6/9 A kérdező kommentje:
Hármasnak köszönöm szépen a helyreigazítást, ha te nem vagy talán sosem jöttem volna rá, hogy két évig milyen képzésre jártam, azt hiszem most az életemet mentetted meg :D :D
Irónia off. Az önéletrajzomban természetesen Felsőoktatási Szakképzés szerepel, és állásinterjúkon is így hivatkozok rá. Az iskolában a többiekkel kezdtük el FOKSZ-nak nevezni, mert az jobban a szánkra jött. Egyébként igen, volt hogy a tanárok is így mondták. Nem hiszem, hogy ezen bármi is múlna.
Többieknek is köszönöm a hozzászólásokat, igen ilyenekre pályáztam eddig én is. Sajnos eddig eredmény nélkül, de most már remélem összejön valami.
2018. nov. 9. 20:41
7/9 anonim válasza:
Barmilyem furcsa de a hr esek nagyon odavannak helyesirasi hibakert. Meg a leendo fonokodnek sem mindegy hogy helyesen adod meg a pontos vegzettseged. Bar valoban nem ezen mulik hogy kesobb ki hogy dolgozik de teniknts ugy a cv dre mint egy projektmunka. Csak ezt az egy infortmaciot tudjak rolad ez legyen igenyes es pontos.
2018. nov. 11. 02:45
8/9 anonim válasza:
Nagyon rossz hírem van: Nálunk asszisztensek és a gagyi adatrögzítős munkát végzők is diplomásak (pénzügy).
De ahogy írtad semmit használhatót nem tanítottak és ha jól sejtem tapasztalatod sincs. Így senki sem tud adni semmit (ha akar sem).
Multikat felejtsd el. Oda diploma KELL. Felvesznek vallásfilozófus diplomával programozni ha tudsz (mert van tapasztalatod) de a CVket diplomára szűrik a HResek.
Ha haszmálható irodai tapasztalatod van azért ne engedd el az asszisztens munkákat a kis cégeknél.
2018. nov. 11. 19:40
9/9 A kérdező kommentje:
Van irodai tapasztalatom diákszövetkezeteken keresztül. Ilyen egyszerűbb adminisztrációs munkákat végeztem az utóbbi majdnem egy évben. Ezért is írtam a leírásban, hogy ennél most már így az iskola elvégzésével többre vágyom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!