Egy műszaki informatikai TECHNIKUS tulajdonképpen mit csinál? Mivel foglalkozik? Miket kell tudnia? Egyátalán van ilyen szakma?
manapság már leginkább semmivel... ezek azok a képzések, amiket elad az, hogy "juhú, de nagy hiány van az IT-ben", a valóság meg az, hogy PC összeszerelgetésből, és windows installálgatásból manapság nehéz megélni, főleg, hogy rengetegen értenek ilyesmihez minden papír nélkül, és a cégek nagy részét az érdekli, hogy a meló el legyen végezve, nem a papírok...
Önmagában akinek ennyije van, az jó eséllyel akár munkanélküli lehet, akár valami szaladj ide-szaladj oda munkát végez valami önkormányzatnál, vagy általános iskolában aprópénzért.
Igen, 20 milliótrillió IT-s hiányzik a világban meg 10x annyi. Csak éppen a fogalom, hogy mi az IT-s a kérdés... Az, hogy valaki összepattint egy PC-t (amit kb ezeken az OKJ-kon tanítanak), manapság egyáltalán nem hiányszakma, ilyen emberből dunát lehet rekeszteni
(kb attól, hogy tudok elsősegélyt nyújtani még nem lehet velem megoldani az orvoshiányt)
Én most ennek tanulok. (2 éves, de PC-ek nem pattingatunk. Pedig annak örülnék, ha tényleg szerelnénk PC-t meg ilyenek)
Cisco Packet Tracerrel [Student] csinálunk ezt-azt.(Ilyen hálózati dolgok)
Programozás is van (Pascal volt szeptemberben és októberben, novemberben sima HTML (bár ez nem programozási nyelv) és most C#-ot tanulunk [Console Ablakos téma]) (Elméletileg 2. évben valami PLC is lesz)
Van IT elméleti dolgok (mi a RAM, CPU...stb [középiskolai dolgok gyakorlatilag]), angol nyelv.
Igazából én utánna néztem ennek a szakmának, de ilyen nem is létezik (Tehát kifejezetten nem keresnek technikust, esetleg előny lehet úgy mint a B jogsi, vagy a nyelvvizsga).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!