Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak? Forr bennem a...

Mit csináljak? Forr bennem a méreg.

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve kerültem egy céghez adminisztrátorként. Volt itt már egy idősebb hölgy, de annyi volt a munka, hogy egyedül nem bírta. Pár hét alatt világossá vált, hogy teljesen logikátlan és bonyolult minden, amit csinálnak (a főnökasszony is be szokott neki segíteni). Szinte mindent -a munka úgy 75-80 %-át kézzel, papíron számoltak- szinte csak adatbevitelre használták a számítógépet. Fokozatosan mindent egyszerűsítettem, excelben megírtam jó pár programot, rendszereztem az iratokat, stb. A munka heti eloszlásban van, az előző heti adatokat dolgozzuk fel a következő héten 5 nap alatt. Most már ketten 2-3 nap alatt készen vagyunk mindennel, szerdán, de csütörtök-pénteken mindenképp, csak ülünk. Így aztán felesleges két embert fizetniük, ez világos. Azt sutyorogják, hogy engem el akarnak küldeni, mivel a másik hölgyike már idős, meg régi motoros náluk, stb-stb. Legszívesebben minden programot letörölnék, amit én csináltam, de az is eszembe jutott, hogy elkérem a főnöktől azt a pénzt, amibe ez került volna nekik, ha úgy csináltatják. (Bár szerintem egyszerűen kinevetne.)

Most tiszta ideg vagyok.

Ti mit tennétek a helyemben?

2010. jún. 25. 11:59
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
kezdenék munkát keresni és kérj referencialevelet majd a kilépőpapírjaid mellé
2010. jún. 25. 12:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

És ha tényleg téged küldenek el, véletlenül töröld tényleg a programot.

Itt te vagy a vállalat esze, nehogymár ezért te szívj!

2010. jún. 25. 12:24
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
ha letöröl valamit, akkor károkozásért fogják perelni és nyerni fognak...
2010. jún. 25. 12:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Erre mondják,"hogy így jártál..."

Azt nagyon is eltudom képzelni,hogy nem azt a kollégát fogják elküldeni aki több éve ott van aki már hozzá tartozik az irodabútorokhoz..Ha tényleg elküldenek valakit akkor elképzelhető ,hogy azt aki nincs olyan régen ott..

Azt,hogy a programra amit csináltál elkérd a pénzt nem fog menni..Hogy miért? Mert gondolom senki nem mondta neked,hogy"EZT MEG KELL CSINÁLNI"..Magadtól csináltad,mert úgy gondoltad,hogy így könnyebb lesz a munka nektek...Nem beszélve arról,hogy munkaidődben csináltad vagyis meg voltál fizetve..Egyébként az eszedbe sem jutott,hogy lehet,hogy szándékosan dolgoztak úgy ahogy?Mert így tuti biztos,hogy mindig van melójuk? Most,hogy te újítottál feleslegesség vált 1-2 ember munkája..

Csak azért kérdezem,mert az én melóhelyemen is lehetett volna újítani,de ott időben rájöttünk,hogy pontosan azért dolgoznak a régi kollégák úgy ahogy,mert így biztosítva van mindenki helye..(hiszen bőven van melónk..)

Én ahogy előttem írták rákérdeznék,hogy tényleg engem akarnak elküldeni? Ha igen akkor sürgősen néznék másik munkahelyet,és ott óvatosabb lennék ezentúl..

2010. jún. 25. 12:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha elküldenek,és törlöd a programot kárt okozol a cégnek..Csúnyán megjárod...A volt kollégám is hasonlót csinált,és miatta bizonyos megrendelések nem lettek időben készek..A cég beperelte,és ki kellett fizetnie a megrendelés összegét amit a cég bukott+ ki kellett fizetnie a nem vagyoni kár összegét.(majdnem 2 milliót)

Nem éri meg...

2010. jún. 25. 12:31
 6/10 anonim ***** válasza:
73%
hat szerintem pedig torold az exceles fuggvenyeket, amiket te csinaltal, ha tenyleg elkuldenek. attol meg az adatok megmaradnak. ha akarjak, majd megcsialjak ujra az egeszet, ha tudjak. ha nem, akkor meg majd megint szenvednek...vagy beszeld meg a fonokoddel, hogy te erdemesebb vagy a munkara...tobb hasznodat veszik...a no meg mehet nyugdijba...
2010. jún. 25. 12:41
 7/10 anonim ***** válasza:
40%
mi a francért egyszerűsítetted gyorsítottad a munkát, tudhattad volna hogy ez neked lesz gond mivel feleslegessé válsz.
2010. jún. 25. 13:11
 8/10 anonim ***** válasza:

De milyen programot írtál excelben? Az excel maga egy program. Maximum csináltál néhány táblázatot függvényekkel, ami összesen lehet vagy 2-3 óra munka.

De ettől függetlenül ne töröld ki, csak te járhatsz rosszul. Kérj referenciát és emelt fővel távozz! Meg fogják még bánni, hogy elküldtek.

2010. jún. 25. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
14:24 én csináltam olyan táblázatokat a volt melóhelyemen, ami nem 2-3 óra, hanem 2-3 hét volt....az utolsót el is hoztam és mivel eleve sose volt a gépen + jelszó védte nem is profitáltak belőle, pedig épp kész lettem vele, mire kirúgtak és kb. heti szinten milliókat tudtak volna megspórolni...de nekik jobb volt kirúgni :D
2010. jún. 25. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kik sutyorogják?

Kollégáknak nem kell elhinni!!!

Ha zavar, kérj időpontot a főnöktől és nyíltan, őszintén (indulatok nélkül!) kérdezz rá nála.

Az lesz a hiteles info. Ha nem akar kirúgni, akkor nyugodj meg és légy továbbra is ilyen jó munkaerő.

Ha gondolkodik a kirúgásodon, akkor meg higgadtan világíts rá, mi mindent tettél a cégért és ha van 2 lógó napotok, akkor azt mivel tehetnétek hasznosabbá, ami a cég hasznára válik. Ehhez persze fel kell készülni a beszélgetésre és tudni kell érvelni.

A fájltörlést felejtsd el szerintem.

1,5 év alatt adatbázist és nyilvántartást építettem ki a munkahelyemen.

Ha eljönnék és kitörölnék mindent, akkor kárt okoznék a cégnek és bizony csúnya vége lenne.

Remélem megmarad a helyed és csak rosszindulatú pletyka az egész.

2010. jún. 25. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!