Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnám bizonyítani,...

Hogyan tudnám bizonyítani, hogy a munkahelyem ahol dolgoztam, mentális károkat, személyiségtorzulást okozott bennem?

Figyelt kérdés

Multivállalatról van szó...

Egy évet hajtottam, bizonyítottam, erre egyik napról a másikra kirúgtak, még a határozott idejű lejárta előtt másfél hónappal.

Mégcsak előjele sem volt, se egy imél, se egy elbeszélgetés, se lebszás előtte, semmi.

Még mindíg nem térek napirendre....

2011. máj. 16. 23:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Az élet már csak ilyen, egyszer fent, egyszer lent. A saját hülyeséged okoz neked mentális károsodást, nem a munkahelyed.
2011. máj. 16. 23:48
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

És mivel indokolták?

Amúgy nem tudnád bizonyítani, mert a munkaügyi bíróságon is rögtön azt vágnák le, hogy "biztos savanyú a szőlő", meg ha ilyen rossz volt, akkor miért nem jöttél el te magad. :(

2011. máj. 16. 23:48
 3/20 A kérdező kommentje:

Indoklás?

"Született egy döntés"

Kérdem én miért?

Mert mi 3 dolgot keresünk az emberekben, önállóság, fejlesztésekre való hajlam, meg még volt vmi harmadik.

Ehhez képest egy betanított droidmunkát végeztem, gépek kiszolgálása és ha esetleg javasoltam valamit egyből le voltam halkítva.

Tanítani semmit sem tanítottak az alapokon kívül ami a napi munkához kellett, de idő sem lett volna rá, mert nem lehetett otthagyni a gépeket 10 percre se. És mindezt havi netto 100 ért persze..

2011. máj. 16. 23:57
 4/20 A kérdező kommentje:
A munka nem volt rossz erről szó sincs, tudtam csinálni, csak azt gondoltam ez legalább biztos, ha ennyit kell küzdeni vele...
2011. máj. 16. 23:58
 5/20 A kérdező kommentje:

ma 23:48

Milyen saját hüyleségem?

Ilyen közhelyeket motyognál magadban akkor is ha a te hűtőd lenne üres?

2011. máj. 17. 00:01
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig elvileg így nem szüntetheti meg a munkaviszonyod!

Munkaviszony megszüntetése határozott időre létesített munkaviszony esetén:

A határozott időre létesített munkaviszonyt a felek alapesetben csak közös megegyezéssel, rendkívüli felmondással, illetőleg próbaidő alatt azonnali hatállyal szüntethetik meg. A munkáltató azonban ettől eltérően is megszüntetheti a munkavállaló munkaviszonyát, ha a egyévi vagy ha a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre jutó átlagkeresete kifizetésével.

II. Munkaviszony jogellenes megszüntetésének jogkövetkezményei:

-Munkáltatói jogellenes megszüntetés esetén: ha a bíróság megállapítja, hogy a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, a munkavállalót, ilyen irányú kérelme esetén, eredeti munkakörében tovább kell foglalkoztatni. A munkáltató kérelmére a bíróság mellőzheti a visszahelyezést, amennyiben az a munkáltatótól nem várható el. (A bíróság ennek mérlegelésekor figyelembe veszi a munkavállaló szakmai képzettségét, a munkakörét, a munkáltatói jogsértés súlyát…stb.) Nem mellőzheti a visszahelyezést a bíróság, ha a felmondás felmondási védelembe, a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményébe, hátrányos megkülönböztetés tilalmába ütközik, vagy a választott szakszervezeti tisztségviselőre előírt feltételeket nem tartotta be a munkáltató.

Amennyiben a munkavállaló nem kéri vagy a bíróság mellőzi a visszahelyezést a munkáltató köteles

1./ 2-12 havi átlagkeresetének megfelelő kárátalány (ennek összegét a bíróság a jogellenes munkaviszony megszüntetés összes körülményeinek mérlegelésével állapítja meg, a munkavállaló munkáltatónál eltöltött munkaviszonyának időtartamára, a jogellenesség súlyára, a felmondás alaki, tartalmi hibáira tekintettel),

2./ elmaradt munkabér (a prémiumot is),

3./ egyéb járandóságai (pl.: szabadságmegváltás)

4./ felmerült (bizonyított) kára,

5./ késedelmi kamat megfizetésére.

Nem kell megtéríteni a munkabérnek, egyéb járandóságnak, kárnak azt a részét, ami máshonnan megtérült (pl. munkanélküli járadék). A munkaviszony a jogellenességet megállapító bírósági határozat jogerőre emelkedésével szűnik meg.

2011. máj. 17. 00:02
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Kifizette a másfél hónapra járó béredet is? (ami még hátravolt az egy évből?) Mert csak így lett volna korrekt! Ha nem, beperelheted.
2011. máj. 17. 00:03
 8/20 A kérdező kommentje:

Közös megegyezést irattak velem alá amiben benne van, hogy az elkövetkezendő fenmaradó időszakra átlagbért fizet ki...

Amúgy ha nem írom alá is kirúgnak, még karácsony előtt volt egy kolega akinek meghalt az apja és 2 napig nem lehetett elérni azt januárban rúgták ki, hasonló módon csak ő összetépte a papírt, nem írta alá..

2011. máj. 17. 00:05
 9/20 A kérdező kommentje:
Ha vki most a helyesírásommal kezd el jönni esküszöm agyönlövöm :D
2011. máj. 17. 00:07
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha aláírtad a közös megegyezést, és kifizetik neked a fennmaradó időre járó bért is, akkor jogilag nem (sem) lehet belekötni.

Azt meg felesleges lenne bizonygatnod, (és nem is fogadná el a bíróság sem), hogy személyiségtorzulást okozott a cég neked. Még téged küldenének pszichiátriai vizsgálatra...

2011. máj. 17. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!