Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudnám bizonyítani,...

Hogyan tudnám bizonyítani, hogy a munkahelyem ahol dolgoztam, mentális károkat, személyiségtorzulást okozott bennem?

Figyelt kérdés

Multivállalatról van szó...

Egy évet hajtottam, bizonyítottam, erre egyik napról a másikra kirúgtak, még a határozott idejű lejárta előtt másfél hónappal.

Mégcsak előjele sem volt, se egy imél, se egy elbeszélgetés, se lebszás előtte, semmi.

Még mindíg nem térek napirendre....

2011. máj. 16. 23:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Engem három éve az akkori munkahelyemről úgy távolitottak el,hogy nem is tudtam róla!!!!Csütörtöki napon jelentettek ki,és elég érdekes módon szombaton még mit sem sejtve dolgoztam.Majd a papirjaimat egy futárral küldték el,hogy közös megegyezéssel jöttem el tőlük.Sehol az én aláirásom nem szerepelt,ami bizonyitotta volna azt,hogy amikor kijelentettek az iroda közelében sem jártam,nemhogy megegyeztünk volna.Most már sajnálom,hogy nem mentem biróságra....
2011. máj. 17. 00:10
 12/20 A kérdező kommentje:

ma 23:48

Így is lehet, hogy a dilidokinál kötök ki...

Ha előbb nem az utcán...

2011. máj. 17. 00:12
 13/20 A kérdező kommentje:

ma 00:10

Ezzel kapcsban sztem még mehetsz mert 5 év az elévülése ha jól tudom...

2011. máj. 17. 00:14
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
00:10. Már nem mehet, mert egy jogtalan elbocsátás után kereken 30 nap van, hogy Munkaügyi bíróságra menjen az ember. Utána alapból vissza is utasítják a keresetet...
2011. máj. 17. 00:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Közös megegyezést irattak velem alá amiben benne van, hogy az elkövetkezendő fenmaradó időszakra átlagbért fizet ki... "

Te aláírtál egy KÖZÖS MEGEGYEZÉS papírt aztán idejössz hőbörögni meg utazol kártérítésre?

Te olyan hül*e vagy az állatkertben kéne mutogatni, komolyan mondom...

2011. máj. 17. 07:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Megértem, hogy fáj egy állás elvesztése, de szerintem előre kellene nézned nem a múlton keseregni.

Ha kiveszem a szövegedből a hiedelmeket (tehát a véleményeidet) és pusztán a tényekre hagyatkozom, akkor azt látom, hogy a cég korrektül járt el. Kifizet 1.5 hónapot a semmire, megindokolja a felmondást (elmondja, hogy melyik tulajdonságod nem volt megfelelő szerintük).

Ha a mentalitásod olyan marad, mint ahogyan itt írtál (pl rossz hangnemben beszélsz a volt cégedről miszerint téged droid munkára fogtak, keveset fizettek, le lettél halkítva stb) akkor kevesebb esélyed lesz elhelyezkedni máshol.

2011. máj. 17. 09:07
 17/20 A kérdező kommentje:

tegnap 07:45

Akkor nyissál állatkertet, én elvállalom azt a melót is, ha fizetsz érte.

Amúgymeg mégis mi a francot tehettem volna?

Ha nem írom alá is ugyanúgy lejár a határozott idejűm egy hónap múlva, és úgysem hosszabbítják meg, hanem még szivatnak is egy hónapon át amíg dolgozom.

Gondolj már bele...

Ha meg nem határozott idejűm lett volna hanem határozatlan akkor is elkezdenek szivatni, és előbb utóbb úgyis találnak ürügyet, hogy kirúgjanak, vagy jobbat mondok, kitalálnak egyet, én meg nem tudom bizonyítani, hogy nem hibáztam, vagy hogy nem igaz, mert mindenki körülöttem homokbadugja majd a fejét, ahogy eddig se állt ki mellettem nagyon senki, mert mindenki a saját helyét félti.

Hány multinál dolgoztál már amúgy, vagy hányszor darált már be a "gépezet"?

2011. máj. 18. 07:04
 18/20 A kérdező kommentje:

Mellesleg meg indoklásnak elég annyi, hogy "nem megfelelően végzi a munkáját" aztán ha még azt akarod, hogy ezt ki is fejtsék, akkor csokorbaszedik majd az eddig elkövetett legapróbb hibákat is kiemelve, felnagyítva.

Olyan ember pedig nincs aki nem hibázik soha, csak max szemet hunynak felette..

2011. máj. 18. 07:07
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező! Indoklásnak nem elég annyi, hogy "nem megfelelően végzi a munkáját". Ez nem indoklás, ezért nem lehet elbocsájtani. Illetve lehet, de még a legelején! (Próbaidő alatt). Nem tudom, neked volt-e próbaidőd, de ez pont erre van, hogy lássa a munkáltató, hogy tudja-e az embere végezni azt a munkát.

Nálad 10 hónapig nem volt semmi gond, ugyhogy eleve nem állja meg a helyét, hogy nem volt veled elégedett. Én inkább arra gondolok, hogy kellett a helyed valaki másnak.. mint ahogy ebben az országban minden így működik... :( Kell a hely, kirúgjuk xy-t, és máris ott a hely.

Mindenesetre korrektül kifizettek, normális volt az elválás módja, tehát perelni nem tudod őket. A mentális sérülést pedig nem fogadja el a bíróság, mert nem te mondtál fel, és mégis ott voltál 10 hónapig, mellesleg pedig azt bizonyítanod is kéne orvosi szakvéleménnyel. Amihez ugye kéne egy olyan állapotról is vélemény, amikor még nem náluk dolgoztál. Meg egy utáni.

2011. máj. 18. 09:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem az az alapvető gond, hogy aláírtál egy közös megegyezést, mivel kifizettek.

Az alapvető gond, hogy MIUTÁN aláírtál egy közös megegyezést azután játszod a sértődött óvodást és mindenféle baromsággal perelni akarsz. Kiröhögnek a bíróságon.

2011. máj. 18. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!