Mennyi a nettó fizetésed 2018-ban? Milyen beosztásban? Mennyit spórolsz havonta?
"Olvassgass a kérdések között."
Olvasgatok, és mosolygok mindig. :) Jobban bízok a saját tapasztalatomban, mint a csillagászati számokban, amit idegenek névtelenül ide bebüfiznek. Minden évben elküldöm a jelentkezést pár budapesti céghez, járok is interjúkra. Egyszer voltam egy multinál, hát mintha kínaiul beszeltek volna velem, nem is vettek volna fel. Ami ajánlatot kaptam kisebb cégektől, csak annyival volt több a jelenleginél, hogy kijött volna a lakbér egy panelben. Na arra nem cserelem a kertes házat, ingázni napi másfél órát meg kösz nem.
Lehet, hogy egy fiatal, BME-n végzett okostojásnak megadják a nettó 300-at, én így negyven felett örülök a jelenlegi béremnek, az ismeretségi körömben nem nagyon hallottam nagyobb összegről.
Gimnázium mellett pizzafutárkodom.
Havi 50-70ezret kapok.
Spórolni? Mindig valami baromságra elköltöm...:(
17/F
25 éves vagyok. Gyári operátorként dolgozom, budapesti agglomerációban. 160-175 000 Ft nettó szokott lenni a fizum, attól függően, hogy hány munkanapos a hónap, illetve hogy jönnek ki a műszakok.
Ehhez jön még a cafetéria, amit én úgy választottam, hogy: 15 000 ft értékben Erzsébet-utalvány + 2900 Ft készpénz.
Ezeken felül, amikor van hétvégi túlóra lehetőség, akkor én élni szoktam vele, hiszen egy nap hétvégi túlóra dupla annyit fizet, mint egy hétköznapi munkanap. Így ha elvállalok egy nap hétvégi túlórát, az úgy kb. 10-12 000-et dob a fizun.
Kb. 50-60 000 a havi kiadásom, többi megy a megtakarításokhoz.
Törekszem rá, hogy jobban jövedelmező munkát, jobb lehetőséget találjak.
"Olvasgatok, és mosolygok mindig."
Mármint miért mosolyogsz? Lányos zavarodban, mert te is érzed, hogy nagyon keveset keresel? De most tényleg, pl busz sofőrök is többet keresnek. Szerintem téged nagyon hülyére vesznek a munkahelyeden. Kértél fizetés emelést?
Én nem vagyok az a BME okostojás típus aki mindenféle modern technológiát ismer, munkahelyemen is leginkább csak sql kell (és egy nagy adag általános probléma megoldási készség)
Most miért húzzátok? Megint eltérünk az alapkérdéstől...
Én 32 éve dolgozom, ebből 27 évig könyvelés, számlázás, bérszámfejtés, hulladékgazdálkodás, társadalombiztosítás, munkaügyi vonal, stb.. Mégsem ajánlanak meg bruttó 250 ezernél többet.
Multihoz, ahol nem sokkal többet ajánlottak, meg nem megyek azért, hogy a Szállítói oldalt könyveljem még vagy 20 évig. Ahhoz sokkal többet ér a tudásom, nekem az mélysüllyedés lenne.
Telekommunikácios cég supportként.
Nettó 210, ha van hétvégém akkor 230kb, plusz 10500ft otp szépkártya.
"Mármint miért mosolyogsz? Lányos zavarodban, mert te is érzed, hogy nagyon keveset keresel? De most tényleg, pl busz sofőrök is többet keresnek. Szerintem téged nagyon hülyére vesznek a munkahelyeden. Kértél fizetés emelést?"
Kiscsillag, leírtam, hogy rendszeresen tesztelem magam a munkaerőpiacon, azaz egész pontosan felmértem, hogy én személyesen mennyit érek. Sehol nem sikerült lényegesen többet kialkudnom, így elfogadom, hogy a jelenlegi fizum korrekt. Nem vagyok egy zseni, ez van. Voltak nálunk ilyenek, pár hónap után dobbantottak komolyabb céghez. Azt is megtapasztaltam, hogy egy nálamnál jobb programozó mennyivel gyorsabban tud haladni a munkával.
Én nem fogok győzködni senkit, hogy NEM LEHET kétszáznál többet keresni infósként a magam példájából kiindulva, te se tedd ezt a magadéból, mert különböző emberek vagyunk különböző tudással.
Én a közszférában dolgozom, konkrétabban egy nagyobb önkormányzatnál vagyok végrehajtó. 3 év közig jogviszonnyal, két középfokú nyelvvizsgával és frissen letett szakvizsgával keresek 190-et. Emellé kapunk félévente jutalmat, és szintén félévente jutalékot is. Ha mindezt összeszámolom és éves szinten leosztom, akkor olyan 280 környékére jön ki egy hónap. Plusz kapunk még 138 ezer éves cafetériát is.
Hogy mennyit spórolok? Az változó, de általában olyan 40-50 ezreket félre tudok tenni egy hónapban. Mondjuk ehhez az is kell, hogy már jó ideje szobát bérlek egy albérletben. A jelenlegi lakásárak mellett sajnos nagyon nehéz elindulni, pláne egyedülállóként :( 27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!