Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, extra sürgős?

Mit tegyek, extra sürgős?

Figyelt kérdés

Nagyon restellem, hogy rossz kategóriába tettem a kérdést, de iszonyatosan sürgős és remélem hamar kapok választ... kérlek olvasd el, hátha tudsz válaszolni.

Holnap diákmunkára jelentkeznék, mert hétfőtől muszáj lenne dolgoznom, meg van jelölve,hogy a következőket kell vinnem: Taj és adókártya, bankszámlaszám

Kérdéseim:

A tajkártya ugyanaz, mint a tbkártya?

Mi a csuda az az adókártya és létezik, hogy nekem nincs olyanom?

Ha bankkártyáért holnap megyek, ott megmondják a bankszámlaszámom?

Köszönöm.

2010. jún. 24. 23:32
 1/9 anonim válasza:

igen az ugyanaz :)

adókártya az csak a akkor lehet ha már dolgoztál szóval ne vigyél ha nincs :)

igen megfogják vagy amikor a zserződést kötötted akkor rajta van a papíron :)

2010. jún. 24. 23:39
 2/9 anonim válasza:

Igen ez a kettő ugyan az.

És igen elképzelhető,hogy nincs adókártyád :)

2010. jún. 24. 23:43
 3/9 A kérdező kommentje:

De már dolgoztam, tehát kell lennie. Remélem idesanyám rejtegeti előlem :D

Köszönöm a gyors választ és hogy nem hordtatok le a kategória miatt.

Köszi :)

2010. jún. 24. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem csak akkor lehet adókártyád, ha már dolgoztál. Épp ellenkezőleg. Én jelentkeztem a Tesco-ba árufeltültőnek és nekem is vinnem kellett adókárytát ahhoz, hogy egyáltalán felvegyenek melózni. Elmentem APEH-ba és csináltattam adókártyát. De adókártyája csak annak lehet, aki fizeti a TB-t. Én fizetem, szal nekem lehet. De annak is van TB-je, aki nappali tagozatos középiskolás, mert annak fizeti a TB-t az állam (az iskola). Szal elég bonyolult. :D De ha van adókártyád, akkor holnapig kerísd elő, mert az nem oszogatnak munkahelyen. Azt külön csináltatni kell APEH-ban. (ha jól tudom) Én tavaly csináltattam tesómmal, innen tudom.
2010. jún. 24. 23:55
 5/9 anonim ***** válasza:

-igen, ugyanaz.

-a kártyát ha 18 lettél kiküldik postán. ha kártyád nincs is, mert lövésed nincs róla hol van mondjuk, adószámod van, amit az apeh-tól meg tudsz kérdezni.

-igen.

2010. jún. 25. 00:07
 6/9 anonim ***** válasza:
de ha bemész az apeh-hoz kérj adókártyát, met szükséged lesz még rá a későbbiekben.
2010. jún. 25. 00:08
 7/9 anonim válasza:

Tényleg az APEHban csináltatnak. Az a naplopó banda jó lassú, meg általában csak délelőtt vannak, szóval ha eddig nem rendes diákmeló-szövetkezetnél voltál, de most oda mész, csináltass, mert anélkül szóba se állnak veled.

A bankszámlaszámod kb. 8 helyen rajta lesz a szerződéses papírodon, ne aggódj, meglesz :D De oda is jó, ha van adókártya. Ha bemész az APEH-ba csináltatni (az első ingyenes, és a bankkártya is, OTP-nél biztos), ott ha kéred, rögtön leírják neked egy papírra.

És a TAJ meg TB kártya ugyanaz =)

2010. jún. 25. 00:09
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuuk én is úgy tudtam, hogy 18 éves kort betöltöm, akkor autómatikusan kiküldik az adókártyát. 3 hónapig vártam rá, aztán inkább elmentem csináltatni. :S
2010. jún. 25. 00:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Az adókártya érdekes dolog. nekem 21 éves koromban kellett megcsináltatni, akkor végeztem először diákmukát. A 3 hónapos fiamnak meg kéthetes korában már kiküldték postán. :-)
2010. jún. 25. 01:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!