Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek Svédországban,...

Szerintetek Svédországban, Dániában vagy Norvégiában lehet a legtöbbet spórolni, félretenni?

Figyelt kérdés

2018. okt. 30. 00:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
ha mutatsz nekem egy lakást Tromsø környékén, ami teljesen élhető, modern és 4000 NOK alatt megkapható, elhiszem...:D már csak mert én valahogy nem tudom elképzelni, hogy aki minimálbérből élne itt, az félmilliókat tudna félrerakni...sehogy nem akar nekem kijönni a matek.
2018. okt. 31. 17:20
 12/13 anonim válasza:
100%

Én Dániát ajánlom. Nem csak a fizetés, hanem úgy minden. Teljesen már mentalitás. Életvidám, mosolygós emberek az utcán, nem úgy mint otthon. Példának vegyünk egy átlagos családot. Mondjuk mind 2 szülő dolgozik, 2 gyerekük van.Ha van hitele van az embernek, itt nem izgul. Az egyik fél fizetéséből simán megélnek. A másik felét elteszik. Itt haladnak is valamerre az emberek.

Az adódat nem ellopják, nem szétcsalják, hanem tényleg a közjóra fordítják. 10 éve vagyok itt, 1szer nem tapasztaltam még egy kátyús utat sem...

Én Dániát ajánlom.

2018. nov. 1. 20:10
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát úgy tűnik akkor én jól besz.ptam azzal, hogy Stockholmba költöztem. Itt az átlag ember örül, ha megkeres kb 700 ezer forintnyi koronát nettóban, és örül ha ennek csak a fele megy el a lakásra. A másik feléből viszonylag kényelmesen megél, de félre nem sokat tesz. Én az átlagtól jobban kereső szoftverfejlesztőként örülök, ha nem nagy lábon élve, de nem is szűkölködve félrerakok havi 250-300 ezret.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy hol van Osloban 6-7 ezer NOK-ért modern, élhető lakás. Ez ugye forintban 195-230 ezer forint, ennyibe majdnem Pesten is belekerül egy modern, normális méretű lakás. Egyetemista ismerős Osloban szobát bérel 5000 NOK-ért. Több online forrás szerint is az átlag nettó fizetés Osloban 27000 NOK körül van, ami jelenleg 885 ezer forint körül van. Na, ha ebből félreraknak 500-600 ezret, akkor valamit nagyon tudnak ezek a derék vikingek... mondjuk fényt enni. Vagy az is lehet, hogy az itteni nagyokosok vannak igencsak eltévedve.

2019. jan. 8. 01:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!