Szerintetek Svédországban, Dániában vagy Norvégiában lehet a legtöbbet spórolni, félretenni?
Én Dániát ajánlom. Nem csak a fizetés, hanem úgy minden. Teljesen már mentalitás. Életvidám, mosolygós emberek az utcán, nem úgy mint otthon. Példának vegyünk egy átlagos családot. Mondjuk mind 2 szülő dolgozik, 2 gyerekük van.Ha van hitele van az embernek, itt nem izgul. Az egyik fél fizetéséből simán megélnek. A másik felét elteszik. Itt haladnak is valamerre az emberek.
Az adódat nem ellopják, nem szétcsalják, hanem tényleg a közjóra fordítják. 10 éve vagyok itt, 1szer nem tapasztaltam még egy kátyús utat sem...
Én Dániát ajánlom.
Hát úgy tűnik akkor én jól besz.ptam azzal, hogy Stockholmba költöztem. Itt az átlag ember örül, ha megkeres kb 700 ezer forintnyi koronát nettóban, és örül ha ennek csak a fele megy el a lakásra. A másik feléből viszonylag kényelmesen megél, de félre nem sokat tesz. Én az átlagtól jobban kereső szoftverfejlesztőként örülök, ha nem nagy lábon élve, de nem is szűkölködve félrerakok havi 250-300 ezret.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy hol van Osloban 6-7 ezer NOK-ért modern, élhető lakás. Ez ugye forintban 195-230 ezer forint, ennyibe majdnem Pesten is belekerül egy modern, normális méretű lakás. Egyetemista ismerős Osloban szobát bérel 5000 NOK-ért. Több online forrás szerint is az átlag nettó fizetés Osloban 27000 NOK körül van, ami jelenleg 885 ezer forint körül van. Na, ha ebből félreraknak 500-600 ezret, akkor valamit nagyon tudnak ezek a derék vikingek... mondjuk fényt enni. Vagy az is lehet, hogy az itteni nagyokosok vannak igencsak eltévedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!