Milyen munkalehetőségek vannak Finnországban, Norvégiában és Svédországban?
Illetve milyen nyelvtudás szükséges oda? Gépgyártás technológusként (esetleg gépészmérnökként) mik a kilátások?
Válaszokat előre is köszönöm.
Én is gépészként végeztem :) és gondolkoztam külföldön, de nem mennék ki, mert nincs kellő szakmai tapasztalatom.. :(
Nyelv szinten főleg ha mérnökként akarsz kimenni nem kötelező a középfok.. Ezt Norvégiáról tudom. A középfokú nyelvtudást főleg az orvosoknál kérik elsődlegesen, de ingyenes 1 éves nyelvi tanfolyamot is állnak nekik. Norvégiában keresik mérnököket, főleg a kőolaj és IT területén elég jó havi 35000 NOK (1,4 millió Ft)kezdő fizuval(mérnök) IT-s ettől többet keres :P. 5 éves szakmai tapasztalattal 43-45 ezer NOK-ot is meg lehet keresni havonta.
Azon ne lepődj meg ha egy asztalos vagy pénztáros nem keres kevesebbet mint te, mert ez így van. Norvégiában nincs nagy különbség az "értelmiségi" és "munkás" fizuk között. Egy pénztáros havonta kb 28000 NOK keres, ami épp fesezi a megélhetést. Norvégiát nem ajánlanám.. Én erasmusosként voltam kint 2010-ben és egy külsős koliban szálltam meg. Az árak halálosak a szó szoros értelemben. Normális albérlet ahol nem késelnek meg az arabok és a fekák 8000 NOK/hó-tol indul. A rezsi sem semmi számolhatsz ugyanennyivel. És a kaja is rohadt drága. 1 kg kenyér 1400 Ft, 10 db tojás 1500- 1kg csirkemell 5000- 1l tej 1200-
Jah és este nem ajánlatos egyedül kószálgatni. Norvégia az első áldozata a multikultinak, nap mint nap rabolnak ki és erőszakolnak meg lányokat/nőket a füstösek.
Ha mazoista vagy akkor próbáld meg Norvégiát :)
A többi skandináv országról nem tudok véleményt mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!