Külföldi élet? Jól döntök?
Külföldre költözöm november elején. Vélemények érdekelnének, hogy vajon jól döntöttem-e.
A helyzet a következő. Nem keresek itthon rosszul, 300e fölött minden hónapban, bár ezért nagyon sokat túlórázom. VISZONT! Nem tudok félretenni, mert anyám tartozást csinált a nevemre, a fizetésem 50%-át vonják. Nagyon szeretnék már egy saját házat. Arra jutottunk, hogy itt hagyunk csapot-papot és kimegyünk külföldre. Lakás van, ismerőstől bérlünk, elég jó áron 300euro+rezsi/hó, és 4en fizetjük, úgyhogy ezzel szerencsénk van. Németbe megyünk, a nyelvet nem igazán beszélem, 1évet tanultam csak, inkább angolos vagyok. Tudnék menni étterembe mosogatni 1200-1300 euróért, de annyira nem szeretnék konyhán dolgozni, arra gondoltam inkább nézek valami szállodai melót. Nyelv nélkül el tudok helyezkedni, pl. mint szobalány? Kicsit bennem van a félsz, hogy itt hagyok mindent, biztos állást (bár a főnököm visszavár, ha nem jön össze), albérletet, ahol egyébként imádtam lakni és megfizethető volt.
Rosszul döntök vagy lehetséges, hogy össze tudom szedni magam anyagilag?
Kicsit megkésve, szerintem tavasszal menjetek ki, addig feküdj rá a németre, próbálj meg napi 12 órában dolgozni és napi 3-4 órát tanulni, legjobb ha reggel fel kelsz előbb és tanulsz 1-2 órát aztán munka után is 1-2 órát tanulsz,ha minden sikerül németben és rád ragadt a német akkor ausztriát ajálanám aztán, jobb az élet színvonal stb..
Sok sikert :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!