Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Berliniek! Milyen az élet...

Berliniek! Milyen az élet Berlinben? Szerettek ott lakni?

Figyelt kérdés

Ki szeretnék költözni viszont nem tudom, milyen könnyű beilleszkedni, munkát találni stb.

A belvárosban szeretnék valami kis lakást bérelni kezdetben. Esetleg szobát.

Diplomám van, közgazdasági területen, viszont még kevés szakmai tapasztalattal. Majd kint szeretném elvégezni a mestert.

2018. jan. 2. 23:00
 1/3 anonim ***** válasza:
89%
Kérdéshez - Nekem ismerőseim akik kint vannak Németországban azok vegyesen nyilatkoznak róla. Csak azért mert főváros.. hát nem pont Berlinbe mennék. Kifejezetten csóró városnak számít, ezért is szokták mondani rá, hogy "Szegény, de szexi" Szerintem ilyenkor mindig az a legjobb (már ha az ember teheti) ha kimegy mondjuk egy hétre és a saját szemével néz körbe, helyieket is meglehet kérdezni. Nagyobb képet kapsz a dologról, de ha német nyelvterület.. akkor én inkább az osztrák fővárost mondanám.
2018. jan. 2. 23:15
 2/3 anonim ***** válasza:
96%

Németország számos okból teljesen más gazdasági szerkezetű, mint Magyarország, vagy akár Ausztria, és így a főváros bőven nem a leggazdagabb, vagy a legfejlettebb. Ne felejtsük el, hogy (földrajzilag) Berlin az NDK-ban volt, és a város fele pont úgy szovjet megszállás alatt volt 90-ig, mint mi, és emiatt (bár nyilvánvaló előnnyel vannak velünk szemben) sok hasonló problémája van Kelet-Németországnak, mint nekünk: például az elvándorlás még magasabb is, mint itthon. (Bár Berlin maga nagyjából stagnált az elmúlt 20 évben.)

Ha a legnagyobb jólétet keresed, akkor Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart, ilyesmi városokat nézd.

2018. jan. 2. 23:29
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Berlin egy jelenség, de tény hogy a többi német városhoz képest olcsóbb a lakhatás. Ennek oka hogy a város fele az NDK-ban volt, a régi Kelet Berlin ami tele van panelházakkal.

Voltam kint, eleve beszéltem németül. A berlini dialektus azonban elég fura volt eleinte, de megszoktam. Sok a külföldi és hát a város a melegek egyik központja - én is meleg vagyok. Nagyon színes, sokszínű, nagy, de mégsem olyan zsúfolt mint London.

2019. szept. 15. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!