Berliniek! Milyen az élet Berlinben? Szerettek ott lakni?
Ki szeretnék költözni viszont nem tudom, milyen könnyű beilleszkedni, munkát találni stb.
A belvárosban szeretnék valami kis lakást bérelni kezdetben. Esetleg szobát.
Diplomám van, közgazdasági területen, viszont még kevés szakmai tapasztalattal. Majd kint szeretném elvégezni a mestert.
Németország számos okból teljesen más gazdasági szerkezetű, mint Magyarország, vagy akár Ausztria, és így a főváros bőven nem a leggazdagabb, vagy a legfejlettebb. Ne felejtsük el, hogy (földrajzilag) Berlin az NDK-ban volt, és a város fele pont úgy szovjet megszállás alatt volt 90-ig, mint mi, és emiatt (bár nyilvánvaló előnnyel vannak velünk szemben) sok hasonló problémája van Kelet-Németországnak, mint nekünk: például az elvándorlás még magasabb is, mint itthon. (Bár Berlin maga nagyjából stagnált az elmúlt 20 évben.)
Ha a legnagyobb jólétet keresed, akkor Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart, ilyesmi városokat nézd.
Berlin egy jelenség, de tény hogy a többi német városhoz képest olcsóbb a lakhatás. Ennek oka hogy a város fele az NDK-ban volt, a régi Kelet Berlin ami tele van panelházakkal.
Voltam kint, eleve beszéltem németül. A berlini dialektus azonban elég fura volt eleinte, de megszoktam. Sok a külföldi és hát a város a melegek egyik központja - én is meleg vagyok. Nagyon színes, sokszínű, nagy, de mégsem olyan zsúfolt mint London.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!