Ez jó fizetésnek számít?
23 éves pályakezdő friss diplomás vagyok. Nem a saját szakterületemen helyezkedtem el, jelenleg irodai alkalmazott vagyok budán egy közepes méretű cégnél, napi 8 órában végzek szellemi munkát.
A jelenlegi fizetésem br. 278000 Ft + cafeteria, következő hónaptól pedig 12% fizetésemelést kapok, így lesz 311 360 Ft a bruttóm.
Szerintetek ez milyen fizetésnek számít jelenleg?
Igazából azért érdekelne, mert bár mindenhol azt olvasom neten, hogy ennél magasabb az átlagjövedelem, a körülöttem lévők (család, barátok, ismerősök, volt iskolatársak) mind azt mondják, hogy ez rendkívül jó fizetés. Csak érdekelne, hogy akkor most kinek van igaza? Tényleg ennyire jónak számít ez és a média hazudik ekkorákat a statisztikákkal vagy csak a képembe hazudnak, hogy ne bántsanak meg?
Köszi a válaszokat!
23/N
Átlagjövedelembe beletartoznak azok is, akik havi 10 millió ft-ot keresnek meg hasonló végletesen nagy számok.
Emellett átlagjövedelem nem osztályoz korosztály szerint.
Szerinted egy 40 éves és egy 23 éves ugyanolyan munkaerőnek számít? Amikor a 40 éves mögött már ott van 20 év kemény szakmai tapasztalat?
Egyértelműen, neki több jár!
Bruttó 311.360 Ft nettóban 207.554 Ft, emellé a még meglévő cafeteria.
Szerintem teljesen korrekt úgy, hogy mág nem is a szakterületeden vagy!
Persze Budapest másabb a költségeket illetően, ami inkább a lakhatásra és pár egyéb dologra korlátozódik. Főleg a szolgáltatásokra.
Azonban a vidéki tescoban is 1.100 Ft egy kg karaj akciósan, mint Budapesten.
Az éttermek, kávézók, albérletek és tényleg a hasonló szolgáltatási szektor teszi drágábbá. De ez már a személy preferenciádon múlik, hogy mire van szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!