Mi számít jó fizetésnek?
Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni.
A minimálbéren tengődő alkalmazottnak, a 200ezer Ft álomfizetés.
Egy 400ezret kereső szoftverfejlesztőnek pedig a 800ezer az álomfizetés.
Számok nélkül, az számít jó fizetésnek, amiből kényelmesen megélsz, minden kötelező dolgot (számlák, kaja, stb.) ki tudsz fizetni, tudsz belőle igényednek megfelelően szórakozni, és megtakarítani is tudsz belőle, nem fogyasztod el hónap végére, plusz ha jön egy nagyobb kiadás amit meg kell fizetned (pl. elromlik a hűtő, mosógép, és venni kell egy újat 70-100ezerért), akkor gond nélkül megveszed.
Ha neked kell fizetni az albérletet, rezsi természetes, akkor nettó 4-500.000 ft az a fizetés, ahol már jutsz egyről a kettőre.
Tapasztalat.
200-ból vegetál az ember. 300-nál is még vegetál, ha nem csak arról szól az életed, hogy minőségtelen evés, szállás, hanem van mellette szórakozás, művelődés.
Nyelvtanulás, magántanár, stb.
Éltem 120.000-ből, 600.000 ft-ból, 140.000 ft, 200.000 ft, 300-400.000 ft között
Nettó 400-nál tapasztalom, hogy sokkal boldogabb vagyok, mert megtudom venni azt, ami boldoggá tesz.
Félre is tudok tenni.
Igaz túlórával, de nekem is megvan a 300-400 nettó érettségivel.
Mondjuk ehhez munkahelyen belül tanulni kellett.
Érettségim van, plusz több szakmám. Vidéki kis városban, állami cégnél családi adókedvezménnyel keresek 170.000 Ft-ot nettóban adminisztratív munkakörben. Itt ennyi az annyi.
Egyébként itt ez tök jó fizetésnek számít. Akik ettől többet keresnek, azok a mezőgazdaságban dolgozó emberek, ők keresnek nettó 200.000 Ft körül, vagy efelett, viszont ők napi szinten 14 órákat dolgoznak is érte olykor.
Ettől jobban talán a diplomával rendelkező emberek keresnek erre mifelénk, viszont ők sem sokkal többet, mint én. Pár 10.000 Ft-tal.
Szóval az sem mindegy, hogy az ország melyik területén élsz. Pesten érettségivel 200.000 nettót megkeresheted, de ettől többet ne nagyon remélj. Vidéken pedig még ennyit sem.
Én 6 évvel ezelőtt kerestem 180.000 nettót egy hónapban.
Nem váltottam munkahelyet mostanáig, így feltornázódott (évente emeltünk, kivétel amikor érettségiztem, ott plusz egy emelést kaptam, érettséginél váltott a fizum 260.000-ről 300.000-re) 372.000 nettóra. A 2018. februárért egyéb okokból egyszeri alkalommal csak 230.000 lett.
Májusban váltottam munkahelyet (A munkaköröm/feladatom ugyanaz, csak közelebbi helyen). Itt 420.000 a havi nettóm.
Csak érettségim van.
Én a 420.000 forinttal nagyon jól megvagyok itt Budapesten.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!