Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért állunk anyagilag a 0-án...

Miért állunk anyagilag a 0-án jelenleg?

Figyelt kérdés

Párom szeptembertől dolgozik Ausztriában, és jelenleg úgy érzem rosszabb az anyagi hátterünk mint míg itthon dolgozott, eddig félretettem például a közös gyerekünk családi pótlékát, meg azon felül is, viszont jött ez a bizonyos álom meló és mindent felborított. Kezdjük azzal hogy elment próbamunkára, az én autómmal ment azon egy gyors oláh csere, majd a kB 40.000 ftos benzinköltség, heti szinten járnak haza a munkatársával felváltva aki most jelenleg betegállományba került 6 hétig, így most egyedül fog járni, közben az ő autóját is szerelni kell ami költséges, ráadásul 1 hete trailer költség, plusz javítás mert az én autóm is megadta magát. Hiába kapunk itt dupla fizetést mint itthon, szívom a fogam mert hónap végén lesz fizetés. Teljesen reménytelen a helyzet mert ha megkapja a fizetést hiszen november végéig egyedül kell megtenni az utat. Bár mondhatom hogy valamit valamiért mert legalább látjuk őt, de mégis nagyon rossz. Valaki esetleg hasonló cipőben járt e már?

Ezek a külföldi munkák mindig ezzel járnak? Régen is dolgozott már Németországban mégis mindig az autó viszi el a legtöbb pénzt úgy érzem. Köszönöm ha valaki hasznos, esetleg jó tanácsot tud adni, vagy legalább egy-két megértő pozitív mondatot. Bár tudom ezen az oldalon is megvan mindenki problémája, ettől jóval nagyobbak is de kérem csak értelmes hozzászólást írjatok nekem.

2018. okt. 14. 21:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%

Ekkora távra bizony jól karbantartott autó kell.

Persze, ki is lehet költözni, de akkor elveszik annak az előnye,hogy Magyarországon olcsóbb a lakhatás, olcsóbbak a szolgáltatások.

2018. okt. 14. 21:58
 2/14 A kérdező kommentje:
Igen de sajnos annyira nem keres jól hogy ott 1 fizetésből megéljünk. 1700 euró a bére amit keres és az ugye 3 főre nagyon kevés. Kisbaba mellett pedig elhelyezkedni nem éppen a legjobb döntés
2018. okt. 14. 22:05
 3/14 anonim ***** válasza:
38%

Autó helyett vonattal nem tudna hazajárni? Vagy legalább egy-két másik kollégával közösen, hogy a költségek megoszoljanak?

Apám amikor kint dolgozott, sokszor hónapokig nem jött haza - egyszerűen nem érte volna meg akkor kint dolgozni.

2018. okt. 14. 22:30
 4/14 anonim ***** válasza:
46%
Nahát, nem működik a kivándorlás? Micsoda meglepetés..
2018. okt. 14. 22:40
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Ez semmiképpen nem jó megoldás. A legnagyobb probléma, hogy a család csak hétvégén van együtt. Mivel szinte semmit sem tudok rólatok, nem tudok mit javasolni.
2018. okt. 14. 22:40
 6/14 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem azért, mert nem a helyes úton vagytok és változtatnotok kell valamin: vagy útitársakat szerezni, hogy megoszoljanak a költségek vagy olcsó lakhatást a közelben vagy talán nem is kellene kint dolgozni, mivel azért a család is fontos lenne, és így a hajatokra kenhetitek a pénzt, mert milyen élet ez már - megéri?!
2018. okt. 14. 22:49
 7/14 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem nem éri meg kint gürizni a családtól távol csak annak, aki egyedülálló, de még annak sem, mert rámegy az egészsége is csak idő kérdése.

Akiket én ismerek, azok előbb-utóbb mind hazajöttek és úgy néztek ki, mint a mosott xar és akkor még a sokszázezres ájfon sem vigasztal, ha már alvászavarok is előjönnek később meg stb.

Az ingázás hosszú távon ilyen távolságokban nem működik.

Vagy ki kellene menni az egész családnak vagy hazajönni a családfenntartónak, hogy betölthesse családfői szerepét, és ne csak az anyja legyen a gyereknek....

Ma már egy jó szakember itthon is boldogulhat és ha nem is keres annyit, de együtt lehet a szeretteivel és ez fontos!

Ráadásul, ha anyagilag így is nullán álltok, akkor meg végképp nem éri meg....

2018. okt. 14. 22:57
 8/14 anonim ***** válasza:
63%

Az autók miatt most csak szerencsétlenek vagytok :( Itthoni fizetésből még nehezebb újra hadrendbe állítani a 2 autót.

Majd ha ismerős visszatér dolgozni jobb lesz mert feleződik a kiutazás.

Most csak simán összejöttek a negatív dolgok :(

2018. okt. 15. 08:29
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

1700 euró valóban nem túl sok pénz, ennyiért ez így biztosan nem éri meg. Ha kiszámolod az autózás teljes költségét (rendszeres szervíz, kopó dolgok cseréje, adók, biztosítás, benzin, pályamatrica, avulás) igazából legalább havi 150e Ft körülre jönne ki, ha nem többre, tehát a fizetésből közel 500 eurót le is vonhatsz. Ha nem fordítotok rá ennyi pénzt, akkor meg lehet szívni a lerobbanó autóval.

Hosszútávon két dolgot lehet tenni:

-keres egy jobbanfizető állást Ausztriában, és végül kiköltöztök ti is hozzá

-keres egy olyan állást itthon (akár országon belüli költözéssel), amivel meg tudtok élni, és akkor itt maradtok

A jelenlegi helyzet nem tartható.

2018. okt. 15. 09:38
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak egy egyszerű hullámvölgy, amit túl kell élni. Ha nem lennének lerobbanva az autók és a munkatárs, akkor százezrekkel előrébb lennétek, tehát mindjárt nagyon pozitív lenne a helyzet.

Viszont ha ennyire kiapadt a családi kassza, akkor vagy nem járnék haza, 2-3 hét kibírható, vagy telekocsival mennék (nézzétek meg az oldalt), rengetegen hirdetnek külföldre szabad helyeket, akkor nem egyedül menne, vagy ő is hirdethetne, ha mondjuk a munkájához kint is szüksége van az autóra.

Azt sem értem, hogy miért 2-en járnak a munkatárssal, ha heti rendszerességgel jönnek haza olyan sok cuccuk nem lehet, még legalább 1-2 utas beférne.

Én Miskolc-Pécs távon jártam így, mindig volt utas, így nekem nullára jött ki az utazás, amiért én adtam az autót és én vezettem, az utasok pedig a vonatnál olcsóbban és gyorsabban utaztak (kényelem relatív, a vonaton fel lehet állni), mindenki jól járt.

2018. okt. 15. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!