Miért nem jár nekem a garantált bérminimumot?
"Igaz egyelőre csak oklevél formájában, mert a nyelvvizsgám csak félig van kész" -ezért
nincs diplomád
A munkáltatódnak nem esik jól kifizetni, mondván, ha lázadozol és nem éred be ennyivel, van másik 100 a helyedre. Ha pedig bírósághoz fordulnál, az ügyvédje megesz reggelire. A vadkapitalizmus így működik: akinek senki nem védi az érdekeit, az szabad préda, bármit meg lehet vele tenni, mert úgyse fog senki melléállni.
Ők pedig meg is teszik azt a bármit.
“A garantált bérminimumot nem lehet megkapni, a garantált bérminimumot megszerzi az ember.”
Jock Ewing Bobbynak - Dallas
"Amennyiben viszont a munkakörben a munkavállalónak garantált bérminimum jár, de a munkáltató ezt nem biztosítja, úgy a munkavállalónak jeleznie kell a munkáltató felé ezt a problémát. Ha erre nem reagál a munkáltató érdemben, úgy munkaügyi pert lehet csinálni az ügyből, mellyel érvényesíthető az elmaradt munkabér iránti igény, három éves elévülési idővel.
Megoldás lehet még, ha a munkavállaló jelzi ezt a problémát a munkaügyi hatóság felé is."
Az sokat elárul, hogy elvállaltad a munkát, miközben tudtad, hogy minimálbért fizetnek. Még egy gyári betanított munkás is többet kap annál. Szerintm a munkaügyis troll vagy.
"Miért nem jár nekem a garantált bérminimumot?"
Kérted?
Volt felvételi elbeszélgetés vagy mi.
Még a "gyári munkás"tól is megkérdezik a bérigényt.
"Egyelőre még nem akarok ott helyben rákérdezni,"
Ezt a szerződés aláirása előtt kellett volna kérdezni.
(Hm... eszembe jutott egy régi munkahelyi történetem.
Béremelés volt a téma.
A főnök utolsó mondata (felmondás előtt): Járni jár, csak nem jut.
Megköszöntem a több éves munkalehetőséget és kisétáltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!