Informatikusként elhelyezkedés?
Kezdő informatikusként (gazdasági informatikus) hogyan tudnék elhelyezkedni, milyen lehetőségeim vannak? Idén végzetem és most nézek állást már több mint egy hónapja. Ami érdekelne az a rendszergazda/programozás/szervereket üzemeltetni, szóval ilyen IT-s cucc, viszont pályakezdő állást alig találok és nagyon nagyok az elvárások, pl több programozási nyelv ismerete, linux/windows server rendszergazdai ismeret/fejlesztői ismeret stb.
Én alapvető gazdaságot,hálózatot,programozást tanultam, de semmi komolyabb, amgamtól nem tudnék megírni egy teljes szoftvert és hálózatot létrehozni se, szóval igen bele kell még tanuljak.
A kérdésem az, hogy nem igazán hívnak be interjúra, de ahol voltam oda se vettek fel. Milyen lehetőségeim vannak? Én rontok el valamit? BP-n
Az informatikus tipikusan tudásorientált szakma, nem végzettségorientált szakma.
Ez azt jelenti, hogy senkit sem érdekel, hogy gazdaságinformatikus vagy, az érdekel mindenkit, hogy mihez értesz. Programozási nyelvek, adatbàzisok, hálózatok, üzemeltetés?
Ha semmihez se, akkor nem lesz munkád, függetlenül a gazdasaginformatikus végzettségedtől.
Keresgélj tovább, fogsz találni valamit.
Bérigényed milyen? Ne legyen túl sok, de persze túl kevés se. Első körben tapasztalatot szerezz, utána lehet igényed. Amíg keresgélsz addig is fejleszd magad valamilyen szakterületen. Ha gazdasági vonal akkor például egy erős sql, PL/SQL tudás nem árthat.
És döntsd el, hogy mi érdekel. Legalább egy egy interjú előtt. Mert interjún meg szokták kérdezni. És semmiképp ne ezt válaszold rá:"Ami érdekelne az a rendszergazda/programozás/szervereket üzemeltetni, szóval ilyen IT-s cucc".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!