Munkahelyváltás hogyan, mire (ti hogyan csináltátok), ha nincs "űrtechnikus" végzettségetek?
Nekem is tanácsolták már kérdéseknél illetve a való életben ismerősök a munkahelyváltást - illetve ez általánosságban egy gyakori tanács.
Nade ha valaki nem "űrtechnikus", tehát nem mérnök, nem informatikus, nem szakmunkás (esetleg nem is férfi), nem beszél idegen nyelveket, akkor hogyan?
Akkor csak takarítás, kasszázás, árufeltöltés, jó esetben irodai adatrögzítés vagy call center van.
Váltani akkor mégis hogyan?
11 Kicsit tájékozódj, és egyből kinyílik a világ:D
Az, hogy itt mit mondanak, és mi a valóság, az nem egy lapra említhető:)
2 Nem tudom,hol élsz, de vagy 30 évvel le vagy maradva:D
Milyen gyakorlatot szereztél? Mikben dolgoztál?
Egyébként a fő kérdésre nem kaptam választ, bár lehet, hogy a kifejtésben nem jól magyaráztam, de a fő kérdés ez:
Ha valakinek nincs menőmanó végzettsége, tehát lány, nem szakmunkás, és nem orvos-mérnök-informatikus, akkor HOGYAN váltson munkát?
Mire gondoltok munkaváltás alatt?
@14 A hogyanra márpedig a legjobb válasz az, hogy képezd magad. Manapság tényleg alig van értelmezhető állás informatikai és nyelvi tudás nélkül. Én például bölcsészként a nyelvtudásom nélkül munkát sem találtam volna, esetleg keresnék 150-et, így meg ennek átlag a háromszorosát.
Önképzés nélkül erőltetheted tovább a mindenféle aljamunkát, ezeknél sokszor érdemes direktben bevinni a CV-t a melóhelyre, meg persze nézegetni folyamatosan a nyitott pozíciókat és jelentkezni minél többre. Nagyobb minta, nagyobb esély a sikerre.
Szerintem is kezdj el tanulni. Legalább nyelvet, ha jól fizető szakmát nem is akarsz kitanulni.
Egyébként pedig folyamatos jelentkezgetés munkákra. (Napi 10-15 CV kiküldése) Így elcsíphetsz valami normális munkát.
De milyen munkákra? :D
Sokan tanulás nélkül mondják, hogy váltsak :D
Amúgy 2 éve dolgozok és 2 éve tanulok is.
(Bár egyetem alatt is lelkiismeretes voltam és itt nemcsak a tárgyak tanulására gondolok, mert az azért nem az első szempont. Aktív voltam, TDK, önkéntesség, hosszabb szakmai gyak, a soft skillek, az önbizalom hiánya és a valószínűleg Asperger tett be. Arra viszont harapok, ha egyszerűen lelustáznak.)
Hulla fáradt vagyok, kimerült, reményvesztett, az eddigi kudarcok miatt már el sem tudom képzelni, hogy egyszercsak gyümölcse lesz.
Csak elképzelem, hogy munka után milyen lehet pihenni, milyen lehet, ha hétköznap egy-egy pihenéssel töltött este után nincs leljiismeret-furdalásom.
Csak elképzelem, hogy milyen lehet, ha valaki nem erőtlen, fáradt (főleg lelkileg), van ereje a kreatív hobbijaira.
Több szociális kontakt, több sport, több alvás kellene...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!