Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a hazugság, hogy a...

Mi az a hazugság, hogy a felsőfokú végzettséggel (diplomával) rendelkező emberek nem tudnak elhelyezkedni vagy csak nehezen?

Figyelt kérdés

Én az ország 2 különböző megyéjében is dolgoztam már.Még sohasem láttam olyat,hogy diplomásnak nincs állás vagy kénytelen droid munkát végezni egy gyártósoron.

A jó állásokhoz mind műszaki vagy gazdasági diploma a beugró.Nekem az utóbbi van, plusz van hozzá MSC-m is.

A gazdasági diplomás, egyesek szerint sok van, ennek ellenére, amikor én állás váltás küszöbén voltam és nyilvánossá tettem az önéletrajzomat, meg megindítottam a pályázásokat, nem kevés ajánlatot kaptam egészen korrekt fizetéssel.

Egy közgazdász, mérnök végzettségű embert sem ismerek, aki nem talált munkát és valami "rangon aluli" munkát kell csinálnia.

Olyat viszont igen,hogy először csak középfokú végzettséget követelő állásba vették fel és csak később került át diplomás pozícióba.

2018. szept. 23. 12:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

"Ma már nem állja meg a helyét a röghöz kötött élet,nincs akadály. Így ha valaki nem talál itthon,akkor menjen külföldre és ott biztos fog találni a képzettségének megfelelő állást."

Jó lenne ha ez így működne!

Csak most képzeld el vagy 23-24 éves, kijössz az egyetemről a frissen megszerzett diplomáddal, ami nem orvosi, mérnöki stb "sztárdiploma".

Akkor hova?

Vándorolj az fillér nélkül az országban, hogy vajon hova is tudsz elhelyezkedni?

Elmész külföldre? Nem hinném, mivel NINCS miből!

Munkát kell találnod és olcsó lakhatást. Erre a legegyszerűbb ha a szülőknél el tudsz lenni.

Ha nem akkor még jobban sürget az idő, hogy minél hamarabb munkád legyen, teljesen mindegy milyen.

Marad a gyár 3 műszakban, ott azonnal kezdhetsz és a fizetésből ki lehet jönni. Ha szerencséd van bekerülsz irodára. De mivel félrerakni nem tudsz, mert annyit nem kapsz egy ilyen munkáért a költözés lehetősége megint csak lehetetlennek látszik.

Esetleg pár év múlva, kemény spórolással, gyakorlatilag nyomorgás mellett. Addigra leszel 30+ éves, 0 szakmában szerzett tapasztalattal. Na vajon hova vesznek fel? Sehova!

"Nincs értelmetlen diploma, csak telített szakma"

Pontosan ezek az értelmetlen diplomák. Nincs rájuk szükség.

2018. szept. 25. 09:54
 22/31 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, ha esetleg még hiteled (diákhitel) is van, még inkább DOLGOZNOD kell.
2018. szept. 25. 09:56
 23/31 anonim ***** válasza:
51%
Az hogy valaki diplomás nem jelent semmit, a lényeg az, hogy milyen diplomás. Valami büfészakos diplomát a hülye is összeszed. Mérnök, infó szakok valóban jók, de ott se a környezetmérnök meg a társai. Mérnökin belül jelenleg a mechatronika, villamos, gépész viszi a zászlót, de úgy, hogy azokért ölnek.. Nálunk egyetemen már ELSŐBEN jöttek ilyen olyan cégek és próbálták csábítgatni ezen szakosokat, gyakornoki munkára, hogy a későbbiekben ottmaradjon majd. Manapság az, hogy valaki diplomás semmit nem jelent. Lényeg az, hogy milyen diplomás.
2018. szept. 25. 20:56
 24/31 anonim ***** válasza:
82%

"Valami büfészakos diplomát a hülye is összeszed."

Hagyjuk már ezt a baromságot. Nem mindenki lehet és lesz mérnök, mert ne mindenkit érdekel és / vagy elég okos hozzá. Jelentkezni bárki tud ezekre a szakokra, még fel is veszik, de elvégezni már csak kevesen tudják. Ráadásul hiába akarnak annyi informatikai szakembert, mérnököt stb. ha egyszer nincs megfelelő színvonalú oktatás hozzá! Már középiskolában célzottan ezekre kellene képezni az embereket és akkor TALÁN több lehetne belőlük!

Egyébként ezt a "büfészakos diploma" szöveget pont azok tolják legjobban akik a közelébe sem jutottak soha egy egyetemnek...

2018. szept. 25. 21:54
 25/31 MolotovPunk ***** válasza:

Manapság ez a diploma dolog nem ér annyit mint régebben.Szerintem a diploma az nagyjából a 80-as 90-es években volt nagy dolognak mondható,akkor érte nagyon a fénykorát.Tudom,mert van a családomban diplomás,nekem viszont nincsen.A gond ott kezdődik,hogy manapság minden második ember diplomázni akar,(A hülyék is) mert sokan még mindig azt hiszik,hogy abból majd nagy karriert meg egzisztenciát tudnak később teremteni.Pedig ez nagy tévedés.Van akinek sikerül,van akinek nem.Manapság ez kapcsolatoktól is függ,nem csak végzettségtől.Nekem van olyan ismerősöm,aki diplomás,de az sem keres többet havi nettó 210-220 ezernél.Olyan ismerősöm is van,aki sima szakmunkás végzettséggel Németországban fényezőként keres átszámítva havi 750-800 ezer forint körül,de mikor régebben itthon melózott műhelyben akkor is lazán hazavitte a havi 250 ezret.Szóval nekem az a véleményem,hogy manapság egy jó szakmával is lehet (viszonylag) jól keresni.Persze ez függ attól is hol dolgozik az ember,mert az állami cégek és a multik nem nagyon szeretnek sokat fizetni a melósnak és irodistáknak sem.Csak a vezérigazgatóknak meg a sok semmit tevő helyetteseknek,akik többségének van ilyen olyan büfészakja,vagy ki tudja milyen diplomájuk.....

Rossz megítélés. Az vagy ami a munkád!

https://www.youtube.com/watch?v=TVntfIA4OMs

Itt van erről egy tanulságos videó.

2018. szept. 28. 14:40
 26/31 MolotovPunk ***** válasza:
Annyit még hozzáfűznék,hogy egy mérnöki diplomával tényleg lehet jól keresni,de sok más jellegű diplomával nem biztos,hogy jól fogsz keresni.Továbbá sok cégnél minek foglalkoztatnának diplomást napi 8 órában?Mikor felvesznek egy sima érettségizett embert átlagos szakmával,aki kb 50 vagy akár 70 ezerrel kevesebbet fog keresni egy diplomásnál,plusz ő is el tudja látni azt a feladatot kevesebb pénzért is,mint amit egy diplomás látna el több pénzért.Ez a cégnek is megéri,mert nem kell annyit fizetni egy sima érettségizett embernek,mint egy diplomásnak.Ahogy hallom és olvasom,sok cég erőteljesen alkalmazza is ezt.Nem csak Magyarországon...
2018. szept. 28. 15:04
 27/31 anonim válasza:
90%

"de az sem keres többet havi nettó 210-220 ezernél."

óóóóóó diplomásként bár annyit keresnék!!! BÁR!!!! nettó 220! Bruttóban sem kapom ezt meg, bruttóban sem!!

2018. okt. 5. 08:52
 28/31 anonim ***** válasza:

"Mikor felvesznek egy sima érettségizett embert átlagos szakmával,aki kb 50 vagy akár 70 ezerrel kevesebbet fog keresni egy diplomásnál"

Nincs külön diplomás bér szóval ez baromság úgy ahogy van. Ha az adott pozícióhoz elég az érettségi vagy azt várják csak el akkor annyit, aszerint fognak fizetni.

2018. okt. 5. 10:31
 29/31 anonim ***** válasza:

Azért nagyon sok múlik azon, hogy hol laksz. A fővárosban nem hinném, hogy gazdasági diplomával ne lehetne elhelyezkedni. Az ország keleti részében viszont képzeld el, hogy nem is nagyon vannak olyan cégek, ahol ilyen emberek kellenek. Hogy a magyar munkaerő nem mobil, azt régóta mondják problémának. Igen, ez igaz, de most képzeld el, hogy végre összehozol egy házat, aztán nincs munka, és költözz az ország másik részébe, mert te ott kapnál munkát, a párod viszont helyben dolgozik.

Azért azt is végig kell ám gondolni, hogy a lakosság nagy része nem 23 éves szingli, hanem vannak családos emberek is. És ők vannak többen.

Ez tudom sokaknak felfoghatatlan. Fejvadászoknak is. Nekem közgáz végzettségem van. Frissdiplomásként egyből kaptam állást. Mondjuk, ja, nem a 4. helyre vettek fel, de szerintem azért ez elég jó arány. A fiatalok azért jóval keresettebbek,mint pl. az 50-es korosztály, vagy a kismamák. Szóval én nem éreztem azt, hogy annyira hátrány lenne, hogy pályakezdő vagyok. Viszont! Szültem 2 gyereket, 5 évig voltam otthon, utána nem vettek vissza, és 2 évig voltam munka nélkül. Akármennyire is hihetetlen, de amikor meghallották állásinterjún, hogy 2 éves a gyerekem, már rögtön el is köszöntek tőlem. Aztán meg hívogattak a fejvadászok, hogy ilyen meg olyan remek ajánlatuk van. Hol? A fővárosban. Köszönöm, nem költözöm. Teljesen le voltak rajta döbbenve, mi az, hogy én nem költözöm?! Voltam olyan helyen interjún, ahol mondták van nagyon elegáns munkásszálló. Remek, férj, 2 gyerek jöhet? Hát, azt én hogy képzelem. Szóval a munkaadók nagyjából a 25 éves szingli, gyermektelen fiatalokra vannak berendezkedve. Hogy valakinek esetleg családja van, azt el sem tudják képzelni.

Ennyi idősen én sem panaszkodtam, hogy nem tudok elhelyezkedni. Most már van állásom, de nem volt könnyű találni. Sőt, azóta már váltottam is, szinte azonnal felvettek, amikor az előző munkahelyem nem a GYED volt.

2018. dec. 31. 19:25
 30/31 anonim ***** válasza:
Nekem csak diplomas kollegaim vannak. Adminok, ugyfelszolgalatosok. Egyedul nekem nincs a csoportban, egyforma berunk van.
2019. jan. 1. 18:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!