Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az a hazugság, hogy a...

Mi az a hazugság, hogy a felsőfokú végzettséggel (diplomával) rendelkező emberek nem tudnak elhelyezkedni vagy csak nehezen?

Figyelt kérdés

Én az ország 2 különböző megyéjében is dolgoztam már.Még sohasem láttam olyat,hogy diplomásnak nincs állás vagy kénytelen droid munkát végezni egy gyártósoron.

A jó állásokhoz mind műszaki vagy gazdasági diploma a beugró.Nekem az utóbbi van, plusz van hozzá MSC-m is.

A gazdasági diplomás, egyesek szerint sok van, ennek ellenére, amikor én állás váltás küszöbén voltam és nyilvánossá tettem az önéletrajzomat, meg megindítottam a pályázásokat, nem kevés ajánlatot kaptam egészen korrekt fizetéssel.

Egy közgazdász, mérnök végzettségű embert sem ismerek, aki nem talált munkát és valami "rangon aluli" munkát kell csinálnia.

Olyat viszont igen,hogy először csak középfokú végzettséget követelő állásba vették fel és csak később került át diplomás pozícióba.

2018. szept. 23. 12:35
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

10#

Nagy tévedés.

Orbán azért emelte fel, mert utálja a közgazdászokat.

Mellesleg, az egyáltalán nem igaz,hogy a mérnökök keresettek.

Milyen mérnök?

Környezetmérnök, közlekedésmérnök, élelmiszermérnök, vegyészmérnök?

Ezeknél alacsonya a ponthatár, mégsem piacképesek.

Gazdasági diplomával ellenben, sok helyen lehet dolgozni és tele van üres állásokkal a piac.

2018. szept. 23. 14:34
 12/31 anonim ***** válasza:
41%

Nem akarok megbántani senkit,de sokat elárul egy ember jelleméről ha a kemény munkával megszerzett diplomájával elmegy egy gyorsétterembe vagy gyárba dolgozni..

Ha már időt,pénzt és nem kevés munkát tettél a diplomádba akkor az a minimum hogy a megszerzése után a végzettségének megfelelő állásban helyezkedik el az ember.

Gond ott kezdődik van egy marék sztár diploma és jut rá két marék kevésbé sztár diploma.

Utóbbiak remélhetőleg amikor elkezdik a tanulmányaikat,előtte tájékozódnak a lehetőségekről.

Említette itt valaki a rekreáció szervezőt...ha már akkor sincs rá igény amikor valaki elkezdi tanulni,mégis mi veszi rá hogy ezt tanulja?

De ha ezt tanulta,és nem kap állást ezzel a végzettséggel. Miért nem nyit tágabb keresési környezetet,és néz máshol is állást.

Külföld?

Nincs annál szörnyűbb amikor a diplomások "műszakpótlék patkánnyá" vállnak,és évek hosszú tanulása után olyan munkát végeznek amit a 8 általános végzettségű is eltud végezni.

Gyári munkából nehéz kitörni.És ha valaki ebben a világban kezd dolgozni,jó eséllyel évekig ott is marad.

Akkor meg minek voltérdemes Egyetemen tanulni?

2018. szept. 23. 15:34
 13/31 anonim ***** válasza:
95%
Van közgazdász diplomám és jelenleg munkanélküli vagyok, előtte gazdasági osztályon dolgoztam, lejárt a szerződésem, eddig irodai munkát kerestem, de alig van, ami akad, onnan meg vissza se jeleznek, ezért elkezdtem nézegetni a betanított munkákat, ahogy nézem nőknek abból sincs valami nagy választék.
2018. szept. 23. 15:48
 14/31 anonim ***** válasza:
64%

"Orbán azért emelte fel, mert utálja a közgazdászokat."

Szerintem te inkább egy darab kővel állj le vitatkozni, azzal vagy egy szellemi szinten nagyjából...

2018. szept. 23. 17:44
 15/31 A kérdező kommentje:

Kedves 13,

több oka is van,hogy nem találsz vele állást.

-nincs megfelelő nyelvtudásod

-rossz helyen laksz

Vagy, nincs MSC diplomád hozzá.

2018. szept. 23. 19:31
 16/31 anonim ***** válasza:
56%

"A gazdasági vonal is ugyan olyan mint a jogi."

Persze, hogyne, azért találsz minden oldalon több ezer gazdasági diplomával betölthető állást, és maximum 10-20-30 jogi diplomával betölthetőt :D Mert ugyan olyan :D

Amikor valakinek fingja sincs a munkaerőpiaci viszonyokról, de beböfögi a szokásos sztereotípiákat, hogy nyugtatgassa a kis diploma nélküli lelkét. Cuki.

Professionon jelenleg több pénzügy&számviteli állás van, mint programozói, a kezdőfizetések közt sincs eget verő különbség.

2018. szept. 23. 21:18
 17/31 anonim ***** válasza:
91%

#12-es:

Üdv Magyarországon! A "lehetőségek" földjén! Igen amit leírtál ez a SZÉGYENTELJES állapot uralkodik az országban...

És most ne jöjjön senki a "nem büfészakot kellett volna végezni" dumával, mert borzasztó idegesítő.

Nem lehet mindenki mérnök, orvos, "informatikus" (ilyen mondjuk nem is létezik).

Egyszerűen a legtöbb embert NEM érdeklik ezek a dolgok ÉS/VAGY nem elég kitartó, nem elég okos, szorgalmas, hogy el tudjon végezni egy ilyen szakot. Valljuk be, annak pedig semmi értelme, hogy 6 év alatt jó esetben valahogy végigszenved egy mérnöki szakot valaki, hogy utána tovább szenvedjen a tudattal, hogy 6 évet elpazarolt az életéből, mivel rohadtul utálja az egészet és a diplomája ellenére nem is ért hozzá, nem is szeretne ezzel elhelyezkedni.

Szerintem az országban ma az egyik legnagyobb baj, hogy az egyetemi szakok vannak "sztárolva" magyarán csak akkor "érsz valamit" ha diplomás vagy. Holott egy jó kőművesre, villanyszerelőre, burkolóra, sofőrre, hentesre vagy bármilyen "hagyományos" szakmára sokkal nagyobb szükség lenne, mint valamilyen értelmetlen diplomával rendelkező emberre.

2018. szept. 24. 08:35
 18/31 anonim ***** válasza:

17-es!

Szerintem nincs olyan hogy értelmetlen diploma.

De mindenki addig menjen amíg nem talál állást,még akkor is ha mások által "értelmetlen" a diplomája.

Ma már nem állja meg a helyét a röghöz kötött élet,nincs akadály. Így ha valaki nem talál itthon,akkor menjen külföldre és ott biztos fog találni a képzettségének megfelelő állást.

Hát igen,én majdnem 1 évet vártam egy jó villanyszerelőre mire megcsinálta az elvállalt munkát,ez nagyon durva

2018. szept. 24. 14:28
 19/31 anonim ***** válasza:
74%

"Szerintem nincs olyan hogy értelmetlen diploma."

Így van. Nincs értelmetlen diploma, csak telített szakma. Csillagászból is kell 2 évente 1 db ember. Mégis elvégzik 35-en évente a szakot.

2018. szept. 24. 15:03
 20/31 anonim ***** válasza:

15-ös:

Amúgy igazad van, rossz helyen élek, Bp-től 200 km, és a nyelvtudásom is erősen kifogásolható, még a régi rendszerben tanultam, 16 éve végeztem, akkor nyelvvizsgáztam, eddig nem kellett idegen nyelven kommunikálnom a munkáim során (állami szektor). Tudom, nagy hátrányban vagyok egy versenyszférai állásnál, az államihoz meg protekció kell, ezért nézegetem már az alja munkákat.

2018. szept. 24. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!