Jelezzem a felmondási szándékom előre?
"Így megtudunk beszélni egy időpontot, hogy meddig maradjak."
Ez nem egészen így működik, hogy megbeszélitek, meddig maradj... A felmondási idő - hacsak a munkaszerződésedben más nem szerepel - akkor alapesetben 30 nap, melynek a felétől a munkáltató eltekinHET, de nem köüteles. ha ragaszkodik a felmondási idő letöltéséhez, akkor Te csak szerződésszegéssel tudsz hamarabb eljönni - azért meg beperelhet.
A felmondást mindig írásban kell, 2 példányban érdemes beadni, melyből az egyiken - ami Nálad marad, aláíratod, hogy ekkor és ekkor átvette.
# 4
Sok helyen pedig működik, hogy jelzed, meddig szeretnél maradni, és ha nyitott rá a munkáltató is, akkor felmondás helyett közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony. Én épp most "mondtam fel" a munkahelyemen, és teljesen rugalmasak voltak, maradhattam volna tovább is, kevesebb ideig is. Nyilván ez helyfüggő, de azért nem mondott akkora baromságot a kérdező.
Nem kell olyant belegondolni az írásomba, amit nem írtam :-)
Azért ragadtam ki azt a mondatot és pontosítottam, mert sokan nincsenek tisztában a munkaügyi szabályokkal, nem tudják, hogy 30 nap a felmondási idő, azonnali hatállyal akarnak felmondani, stb Szóval csak azt akartam érzékeltetni, hogy vannak bizonyos szabályok, amit nem biztos, hogy ismer a kérdező - ennyi.
Amúgy meg szerintem ez is Ő, most már, a táppénzes beírásból gondolom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
És igen, kérdező, Ha ez is Te vagy, akkor meg lehetne azt úgy oldani, hogy megbeszéled a főnökkel - az úgy korrekt is lenne.
(örülök neki, hogy vannak még emberek, akiknek van lelkiismeretük is :-) )
"mivel nem 30 nap a felmondási időm hanem kevesebb"
Ezt hogy' csináltad?
Ugyanis törvényileg lehet hosszabb, de rövidebb nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!