Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Régi emberek béremelésére...

Régi emberek béremelésére nincs keret, de az újakat többért veszik fel mint amit a régiek emelve kapnának? Valaki ezt érti?

Figyelt kérdés

Valaki homályosítson már fel. Cég, ahol a régi gárda évek óta semmi emelést nem kapott, és nagyon paprikás a helyzet. Min 10%os fejleztést kérnének a régiek, de semmit se kapnak mert nincs rá keret.

Ezért a régiek egymás után húznak el felmondanak, és veszik fel helyettük a pályakezdő semmihez se értő újakat, akik a saját seggüket is csak térképpel találják meg és 2 másik embert kell egy új mellé beállítani hogy egyáltalán dolgozni tudjon.

És ami a nonszensz az újnak kapásból több bért adnak mint amit egy régi emelve kapna-már ha kapna a régi emelést.

A régiek harcolnak 10%-ért de nem kapnak semmit, az új meg beesik az utcáról és eleve többet kap mint a régi bér +10%???

Nincs keret a régiek emelésére de az újak kapásból több bérére meg van keret? Ez hogy van?

2018. szept. 17. 11:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"Azt nem tudni mert többnyire pár hónap és elhúznak."

Tedd te is ezt.

2018. szept. 17. 13:15
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"Az is tök egyértelmű, hogy ha elmész egy céghez akkor az elején kell kialkudni azt a bért, amit kereni akarsz, mert később évente kapsz néhány százalékot ami eleve kevesebb mint az infláció. Max. pozícióváltással lehet lényegesen nagyobb fizut elérni."

Azért ez se biztos. Érdemi fejlődés esetén egy helyben maradva is emelnek.

2018. szept. 17. 13:32
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

"Azért ez se biztos. Érdemi fejlődés esetén egy helyben maradva is emelnek."

Legalább 1000 emberrel dolgoztam együtt az elmúlt 15 évben. Elhanyagolható az ahol érdemi emelést kap a dolgozó.

2018. szept. 17. 15:09
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű, el kell menni egy másik munkahelyre, ahol te leszel az új, és te kapsz többet. Ha nem teszed meg, akkor az azt jelenti, hogy mégsincs olyan jó világ a környéken, vagyis nem lehet ugrálni, és ezt a munkáltató is tudja.
2018. szept. 17. 15:51
 15/30 A kérdező kommentje:
a kenyelem nagy ur ennyi. kaptam mar tobb ajanlatot csak ugye probaido 3 ho.... szokasos.
2018. szept. 17. 16:23
 16/30 anonim ***** válasza:
67%

"Legalább 1000 emberrel dolgoztam együtt az elmúlt 15 évben. Elhanyagolható az ahol érdemi emelést kap a dolgozó."

Elhiszem, hogy többnyire így van, de szerintem ez szakmai terület függő is. Fejlesztő vagyok, két év alatt kb duplájára emelték. Ha ennyit kérek kezdetben nem vettek volna fel, hiszen kb semmit sem tudtam. Két év alatt viszont lett annyi tapasztalatom, hogy már nem dolgoznék itt ha nem emeltek volna ennyit.

2018. szept. 17. 16:24
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan területen nem várható érdemi növelés ahol érdemi fejlődés sincs.
2018. szept. 17. 16:32
 18/30 A kérdező kommentje:

" ahol érdemi fejlődés sincs.

"

Milyen "érdemi" fejlődést vársz egy asztalosüzemben?

Másik meg: hogy van az hoyg egy 20 éves szakmaisággal rendelkező szaki nem kap annyit mint egy olyan új ember akinek azt is el kell magyarázni hogy itten van a fűrész ott meg a léc és az egyikkel kell a másikat vágni... jaaaa....

És a szaki nem kap annyit mitn aki azt se tudja hol lóg a farka?

2018. szept. 17. 17:14
 19/30 anonim ***** válasza:
48%

"a kenyelem nagy ur ennyi. kaptam mar tobb ajanlatot csak ugye probaido 3 ho.... szokasos"

Pont erről beszéltem, hogy nem mennek el általában az emberk 10-15%-ért.

De akkor nyígjál nyugodtan, hogy te 20 év tapasztalattal rendelkező "szaki" vagy aztán meg maradj a fenekeden. Csak akkor nem értem minek panaszkodni.

És légyszives ne állítsd be az asztalos szakmát úgy, mintha ti minden nap a CERN-ben hasítanátok az atomot.

2018. szept. 17. 17:33
 20/30 A kérdező kommentje:

"És légyszives ne állítsd be az asztalos szakmát úgy, mintha ti minden nap a CERN-ben hasítanátok az atomot."

És ha úgy állítok be sőt akár még fölé is helyezem akkor mi a búbánat van hm?Mégis mi?

Semmi.

2018. szept. 17. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!