Szerintetek kérhetnék fizetésemelést ebben az esetben?
Szeptemberben lesz 1 éve, hogy a cégnél dolgozom. A próbaidő lejárta után (3 hónap volt) emeltek egy minimálisat, ahogy a felvételnél megegyeztünk. Aztán rá 1 hónapra megint volt egy emelés, de ezt mindenki megkapta, hogy a minimálbér emelése miatt ne "csússzanak össze" a bérek. Az első emelés egyébként bruttó 10 ezer, a második bruttó 15 ezret jelentett. Ettől függetlenül szerintem (még mindig) nagyon alacsony a bérem.
Szerintetek mindezek ellenére kérhetnék fizetésemelést?
Illetve olyan létezik, volt e már rá példa, hogy valaki plusz munkát szeretett volna "kérni", végezni a cégnél és ezért több fizetést kért? Nekem elég sok a szabadidőm, az "üresjárat" a munkaidő közben, ezért gondoltam, hogy nem egyszerűen fizetésemelést kérnék, hanem inkább több feladatot és ehhez mérten magasabb bért.
Mi a véleményetek erről? Nagyon nagy baromság?
Szándékosan nem akartam magasabb alapbért kérni, mivel több jelentkező is volt és az elsődleges ok, hogy engem választottak az pont a bérigény volt.
Egyébként a környéken ritka a normális(abb) irodai munka, többnyire gyári, 3 műszakos, összeszerelő állások vannak, ezért is akartam, hogy felvegyenek (ráadásul abszolút helyben van).
Az állás amúgy informatikusként volt meghirdetve, amikor felvettek, a szerződésben mint logisztikus szerepelek, és a logisztikához is tartozom, de egyébként inkább műszerész jellegűek a feladatok. Szóval eléggé becsapós és furcsa volt az egész, bérigényt is nehezen lehetett volna így meghatározni.
A munka amúgy jó, én szeretem csinálni, a munkatársakkal is jól kijövök, váltani nem szeretnék, de az alacsony bér miatt nem hinném, hogy nagyon tudnék még maradni.
Az alapbér 220 ezer bruttó, + 4000 étkezési utalvány és kb. 1800-2000Ft pénzbeli utalvány.
Értem, tehát akkor szokás ilyet csinálni :D
A baj csak azzal van, hogy nekem legalább 80-100 ezres (bruttó) emelés lenne elég ahhoz, hogy maradjak, egy olyan cég, amelyik kemény 25 ezret tudott emelni 2 részletben, esélytelen, hogy ezt megadná.
Ha laza a munkád ahogy írtad ahhoz képest nem is rossz a 220E bruttó. Más műszakol ennyiért.
Helyileg merre vagy?
A 1800-2000 kaja az nem 18-20ezer akart volna lenni?
Most vettem észre az pénzbeli utalvány.
Utalványokkal együtt kb 150E nettóra jössz ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!