Mennyi a fizetésed és mennyiért vettél autót?
Sok nálam pénzügyileg sokkal okosabb embertől hallottam, hogy olyan értékben érdemes autót venni, amit ki tudsz fizetni az éves nettó jövedelmednek a feléből.
Azaz ha havi 300 nettó keresel, akkor maximum 1,8 millióért vehetsz autót.
Ennek ellnére nagyon sok embernél úgy látom az autóvásárlást, hogy 20% lerakásával 5 éves lízingel pont hogy megtudják oldani, hogy megvegyék, mert fontos nekik az a plusz kicsi lóerő vagy úgy érzik egy új BMWbe kell beülniük.
Amivel nincs baj ha megengedhetik maguknak, viszont rengeteg embernél látom, hogy rettenetes pénzügyi döntéseket hoznak és eljátszák az esélyüket, hogy egy napon tényleges megengedhessék az az autót ne csak ki sakkozni tudják :) és ponthogy kifizetni.
Nettó 210e Ft
Egy Opel Astram van, 19 éves, 450e Ft-ért vettem egy orvos ismerőstől, 85e Km-rel,végig vezetett szerviz könyvvel.
Patika állapotú :) Imádom.
most nettó 320000ft keresek most
de új autót vettem 7 éve 4.5m és új házat építettem 2008ban a válság ideén 30m-ért.
Igaz akkor nem dolgoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!