Kibírhatatlan rabságnak tartom a munkát. Milyen lehetőségeim vannak?
Ne izgulj, én 28 vagyok, és sose egyetlen napot sem dolgoztam munkahelyen :)
Már suliban sem tudta elviselni, hogy valami féleszű dirigáljon, és persze el akarok érni valamit az életben... már ott gyűjtöttem erőt, elszántságot, lendületet.
Sokmindenen mentem át, jelenleg ingatlannal kereskedem, sok emberrel dolgoztam együtt, és rájöttem, hogy az emberek 90 %-a totál munkaképtelen (nem ad bele mindent, pihen, összecsapja, húzza az időt, cigizik, nyavalyog, fáj valamije), szóval most várom, hogy megvegyék 4 millióért azt a telket ami 1.8-ba került, aztán jön a következő, és tökéletesen elvagyok - akkor dolgozom amikor akarok, azzal akivel akarok, a világon senki sem szól bele.
Szóval összegezve, marad az egyéni vállalkozás (ilyen-olyan formában persze, én pl. magánszemélyként csinálok mindent, tehát semmi hivatali kötelezettség, meg könyvelő meg ilyenek...)
28/F
Én is utálom a kötöttségeket, ezért lettem szabadúszó vállalkozó. Képezd tovább magad, valami ilyesmi irányba.
Az viszont agyrém, hogy nő nem írhat ki ilyen kérdést anélkül, hogy öt kiéhezett barom be ne poénkodná, hogy menjen k***nak. Ha a húgod, barátnőd, stb. mondaná, akkor is ezzel jönnél?
Igen, sajnos az alkalmazotti lét legtöbbször ilyen. Lemondásokkal, kötöttségekkel és megszabott időbeosztással jár.
Én talán ilyen szempontból szerencsésnek érezhetem magam, mivel bár alkalmazott vagyok, nem parancsol nekem senki, maximum KÉRNEK. Ami azért nem mindegy. Nyilván időre kell bejárnom dolgozni, de ha kések vagy dolgom van és el kell ugranom valahova senki nem teszi szóvá, bármikor elugorhatok bárhova, megtehetem, hogy előbb hazamegyek, vagy épp később megyek be!
A munkám nagyon egyenlőtlen van, amikor egész nap csak ülök és másokra várok vagy arra, hogy történjen már valami, de van amikor egész nap rohangálok és túlórázok is.
A munkahelyem közel van az otthonomhoz, kb. 10 perc alatt odaérek, szóval még ez egy nagy pozitívum.
Sajnos hátrányok is vannak bőven. Egyrészt előrelépési lehetőséget nem nagyon látok, másrészről borzalmasan rossz a fizetés, szinte már megalázó.
Egyébként az alkalmazotti létnek van még egy előnye is! Amíg egyetemista voltam tengtem-lengtem, nem tudtam soha jól beosztani az időmet, mivel nem voltam RÁKÉNYSZERÍTVE, hogy időben felkeljek, megcsináljam a dolgom, hasznos időtöltést válasszak magamnak. Így a legtöbb órámra be sem jártam, egész nap csak "fetrengtem" vagy ültem a gép előtt.
Mióta dolgozom, legalább egy napi rutint megtanultam, hozzászoktam illetve sokkal jobban be tudom osztani az időm, nem érzem úgy, hogy kifolyna a kezeim közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!