Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kibírhatatlan rabságnak...

Kibírhatatlan rabságnak tartom a munkát. Milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok, 6 éve dolgozok. Ez idő alatt 9 munkahelyem volt, volt ahol bírtam másfél évig, volt ahol 2 hónapig. Ha jó napom volt, és szerettem amit csinálni kellett, akkor sokszor motivált voltam, 100%-ban odaraktam magam, még túlóráztam is. Ezért úgy gondolom, hogy nem is a munka mint fogalom a probléma forrása. Ami nekem nem megy, az a börtönszerű kötöttség, amit egy átlagos alkalmazotti munkakör okoz. Gyűlölök reggel időre felkelni, borzalmasnak érzem, hogy minden hétköznap megerőszakoljam a testem és lelkem, és munkába induljak, ott pedig jól teljesítsek, bármilyen kedvem is van aznap. Bármilyen egészséges és fiatal is az ember, vannak olyan napok, amikor úgy ébred, hogy betegnek érzi magát, fáradt, kimerült, lelkileg rossz időszakban van. Nem beszélve arról amikor valóban beteg, de a táppénzt a legtöbb helyen nem értik meg. Amikor valami szörnyű történt az életében, nem közeli rokon halálesete, amire ugye nem jár szabi, vagy szakítás. Amikor a munkánál sokkal fontosabb halaszthatatlan dolga lenne. Amikor egyszerűen csak pihenni szeretne legalább aznap. De ezt sehol nem tolerálják, azt hiszik a munkavállaló egy gép, akinek hétfőtől péntekig évtizedeken át a munkájának kell élnie, ha törik, ha szakad. Úgy tesznek mintha rab lennék, az egyetlen amit szájhúzva elfogadnak hiányzásra a táppénz, de azt 1-1 napra nem ad semmilyen orvos. A szabadság meg semmit sem ér, hiszen van 21 napom, amit ők szépen beosztanak, nyáron két hét, télen egy hét, marad pár nap, de azt is hetekkel előre kell jelezni ha kivenném. Ez nem segít azon, hogyha hirtelen valami közbejön, nincs erőm bemenni, vagy lerobbant az autó, vagy más fontos dolgom van. Mivel én ezt nem bírom, többször volt már igazolatlan hiányzásom, amihez úgy állnak hozzá mint valami törvényszegéshez, pedig simán helyettesíthető munkakörökben dolgoztam. Pénzbüntetéssel fenyegetés, kötelező bedolgozás, majd a kiskönyvbe való feltüntetés. Mi ez ha nem rabság egy életen át? Nem tartom magam lustának, volt pár hónap amíg alkalmi munkákat végeztem. Azt nagyon szerettem, akkor mentem amikor én akartam, nem volt gond azzal hogy dolgozni kell 8-10 órát, hiszen én akartam, és tudtam, hogyha akár aznap reggel lemondom a munkát, annak sincs következménye, bár ott ilyet nem is csináltam. De abból nem lehetett megélni egy életen át. Nem tudom milyen megoldás van erre? Sokan egyből a vállalkozással jönnek, de az így cél nélkül, pénz nélkül elég rizikós lenne. Inkább otthonról végezhető, vagy rugalmas munkaidős, vagy olyan alkalmi munkák érdekelnek amikből ha szerényen is, de fennt tudom tartani magam. Örülnék ha nem olyan válaszokat kapnék, hogy munkakerülő vagyok és a fejemben tegyek rendet, nem hiszem hogy a szabadság utáni vágyam kóros lenne, csak mert nem akarok beállni a mókuskerékbe. Előre is köszönöm a válaszokat!
2018. aug. 13. 18:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
37%

Ne izgulj, én 28 vagyok, és sose egyetlen napot sem dolgoztam munkahelyen :)

Már suliban sem tudta elviselni, hogy valami féleszű dirigáljon, és persze el akarok érni valamit az életben... már ott gyűjtöttem erőt, elszántságot, lendületet.

Sokmindenen mentem át, jelenleg ingatlannal kereskedem, sok emberrel dolgoztam együtt, és rájöttem, hogy az emberek 90 %-a totál munkaképtelen (nem ad bele mindent, pihen, összecsapja, húzza az időt, cigizik, nyavalyog, fáj valamije), szóval most várom, hogy megvegyék 4 millióért azt a telket ami 1.8-ba került, aztán jön a következő, és tökéletesen elvagyok - akkor dolgozom amikor akarok, azzal akivel akarok, a világon senki sem szól bele.

Szóval összegezve, marad az egyéni vállalkozás (ilyen-olyan formában persze, én pl. magánszemélyként csinálok mindent, tehát semmi hivatali kötelezettség, meg könyvelő meg ilyenek...)

28/F

2018. aug. 13. 20:54
 12/15 anonim ***** válasza:
92%

Én is utálom a kötöttségeket, ezért lettem szabadúszó vállalkozó. Képezd tovább magad, valami ilyesmi irányba.

Az viszont agyrém, hogy nő nem írhat ki ilyen kérdést anélkül, hogy öt kiéhezett barom be ne poénkodná, hogy menjen k***nak. Ha a húgod, barátnőd, stb. mondaná, akkor is ezzel jönnél?

2018. aug. 14. 08:13
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, sajnos az alkalmazotti lét legtöbbször ilyen. Lemondásokkal, kötöttségekkel és megszabott időbeosztással jár.

Én talán ilyen szempontból szerencsésnek érezhetem magam, mivel bár alkalmazott vagyok, nem parancsol nekem senki, maximum KÉRNEK. Ami azért nem mindegy. Nyilván időre kell bejárnom dolgozni, de ha kések vagy dolgom van és el kell ugranom valahova senki nem teszi szóvá, bármikor elugorhatok bárhova, megtehetem, hogy előbb hazamegyek, vagy épp később megyek be!

A munkám nagyon egyenlőtlen van, amikor egész nap csak ülök és másokra várok vagy arra, hogy történjen már valami, de van amikor egész nap rohangálok és túlórázok is.

A munkahelyem közel van az otthonomhoz, kb. 10 perc alatt odaérek, szóval még ez egy nagy pozitívum.

Sajnos hátrányok is vannak bőven. Egyrészt előrelépési lehetőséget nem nagyon látok, másrészről borzalmasan rossz a fizetés, szinte már megalázó.

Egyébként az alkalmazotti létnek van még egy előnye is! Amíg egyetemista voltam tengtem-lengtem, nem tudtam soha jól beosztani az időmet, mivel nem voltam RÁKÉNYSZERÍTVE, hogy időben felkeljek, megcsináljam a dolgom, hasznos időtöltést válasszak magamnak. Így a legtöbb órámra be sem jártam, egész nap csak "fetrengtem" vagy ültem a gép előtt.

Mióta dolgozom, legalább egy napi rutint megtanultam, hozzászoktam illetve sokkal jobban be tudom osztani az időm, nem érzem úgy, hogy kifolyna a kezeim közül.

2018. aug. 14. 09:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 40 vagyok és már 30 éves korom körül éreztem ezt, hogy nem vagyok szabad, hanem egy rabszolga vagyok, mert nem én döntöm el, hogy akarok-e dolgozni vagy sem, hanem vagy dolgozom, vagy hajléktalan leszek és éhendöglök. Marhára unom már. Okés az elmúlt 10 évben legalább sikerült megmaradnom 1 munkahelyen és jól keresek, de hétköznap gyakorlatilag nulla szabadidőm van cserébe. Ha nő vagy és jól nézel ki, akkor fogj egy gazdag pasit én azt mondom. Esetleg lehet akár külföldi is, aztán még Magyarországról is dobbanthatsz, ha jól forgatod a kártyalapokat. Most még fiatal vagy, most tudsz még élni a lehetőséggel.
2018. aug. 14. 11:03
 15/15 anonim ***** válasza:
74%
Én 45 évesen érzem ezt, 21 év munkaviszony után. Pedig valamivel a magyar átlag felett keresek.Viszont annyi pénzem nincs, hogy olyan vállalkozást tudjak nyitni, amihez értek és szívesen csinálnám is. Marad a remény a lottó 5ösben...vagy örökség.
2018. aug. 15. 05:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!